BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.523,40
HABER /  GÜNCEL

Silahını getir oyuncağını kap

Yararlı bir kampanya daha. Bakın kampanyanın içeriği nasıl..

Abone ol

Rize'de, Vali Kasım Esen tarafından başlatılan
çalışmayla oyuncak tabancasını getiren çocuklara, onun yerine akıl ve ruh sağlığı gelişimini olumlu etkileyecek oyuncaklar veriliyor.

Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Cumhuriyet Polis Merkezi'nde çalışmanın başlatılması dolayısıyla düzenlenen törende, Vali Esen'in talimatları doğrultusunda, bireysel silahsızlanma programı kapsamında bölgenin silaha olan ilgisini azaltmak için sosyal içerikli programlar düzenlediklerini belirtti.

Yaptıkları çalışmalarla bireysel silahlanmayı azaltmaya çalıştıklarını bildiren Demirtaş, ''Bir süre önce silah ruhsatı alanların eğitilmesi için seminerler vermeye başladık. Bu kapsamda insanlara silah taşıma ve kullanmayla
ilgili eğitim veriliyor'' dedi.

Halk arasında ''silahı şeytan doldurur'' sözü olduğunu kaydeden Demirtaş,
şöyle konuştu: ''Ancak silahı asıl dolduran bilgisizlik ve cehalettir. Yapmış olduğumuz kampanya kapsamında, çocukların oyuncak silahlarını, akıl ve ruh sağlıklarını daha iyi etkileyecek başka oyuncaklarla değiştirmek amacıyla çalışma başlattık.

Bugün bu programın ilkini gerçekleştiriyoruz. Daha sonraki günlerde yine ilköğretim okullarındaki çocukların oyuncaklarını değiştirmeye devam edeceğiz.
Çocuklardan oyuncak tabancalarını alıp başka oyuncaklar vereceğiz.''

Amaçlarının çocukların bilinçaltında silaha olan merakın azaltılması, zamanla da ilginin tamamen ortadan kaldırılması olduğunu vurgulayan Demirtaş, çalışmanın yararlı olacağını düşündüklerini kaydetti.