BIST 9.709
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.491,05
HABER /  GÜNCEL

Şike operasyonunda 15 kişi adliyede

Önceki gün başlatılan şike soruşturmasında gözaltına alınan Fenerbahçe Spor Kulubü başkanı Aziz Yıldırım, hastanede müşahede altına alınırken, kulüp haberlere basın yasağı konmasını talep etti.

Abone ol

Futbolda şike iddialarına yönelik önceki gün başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında futbolcu ve kulüp yöneticilerinin de bulunduğu 15 kişi adliyeye sevk edildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerden bir kısmı işlemleri tamamlandıktan sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gönderildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ne getirildi.

Yıldırım, burada müşahade altına alındı.

Öte yandan Fenerbahçe Spor Kulübü, soruşturmayla ilgili yayın yasağı getirilmesini talep eti.

Kulüp avukatlarının mahkemeye sunduğu dilekçede, "basında çıkan haberlerin başkan Yıldırım'ı kamuoyu önünde savunmasız hale getirdiği" dile getirildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 49 kişiden 30 kişinin avukatları eşliğinde ifadeleri alındı.

Tahminen 19 kişinin de ifadesinin alınmaya devam edildiği öğrenildi.

AB takipte

AB Komisyonu ise futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayı ve Türkiye'nin geçen yıl onayladığı yolsuzlukla mücadele stratejisi eylem planının uygulanmasını yakından takip etmeyi sürdüreceğini duyurdu.

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle'nin basın ofisinden yapılan açıklamada, komisyonun Türkiye'nin yolsuzlukla mücadelede yapması gereken çabalar konusunda açık bir duruşa sahip olduğu vurgulandı ve diğer konulara ilaveten Türkiye'nin soruşturmalar, iddianameler ve mahkumiyetlerde iyi uygulamalar geliştirmesi gerektiği belirtildi.

Operasyonla ilgili açıklamasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bu, Türkiye'nin gerçek hukuk devleti olmaya doğru hızla yol aldığını gösteriyor'' dedi.

Türkiye'de medya şike olayını belgeleyen çeşitli video görüntüleri olduğunu haber veriyor.

Soruşturmada şimdiye kadar gözaltına alınanlar arasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra, kulübün Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, kulübün Sportif Direktörü Ümit Karan, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz da var.

Ayrıca, futbolculardan Karabükspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Emmanuel Emenike ve Sivasspor'dan Eskişehirspor'a transfer olan Mehmet Yıldız da gözaltında.

Operasyon kapsamında 15'i Süper Lig ve 5'i Bank Asya 1. Lig olmak üzere, toplam 20 maçta şike yapıldığı iddiaları soruşturuluyor.

Soruşturma kapsamında, Fenerbahçe, Sivasspor, Trabzonspor, Beşiktaş ve Giresunspor kulüplerinde de aramalar yapıldı.