BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,66
HABER /  GÜNCEL

Şike dosyası mahkemede

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Şike” davasına ilişkin kesinleşen kararı ile ilgili itirazları reddetmesinden sonra dava dosyası, ait ...

Abone ol

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Şike” davasına ilişkin kesinleşen kararı ile ilgili itirazları reddetmesinden sonra dava dosyası, ait olduğu İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin Şike davasına ilişkin verdiği karara Aziz Yıldırım’ın avukatlarının yaptığı itiraz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedilmişti. Başsavcılık dün yaptığı duyuruda dosyanın yerel mahkemeye gönderildiğini açıklamıştı. Özel Yetkili ve TMK 10. maddesi ile görevli mahkemelerin kaldırılması üzerine şike davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi de kapatılmıştı. Kapanan bu mahkemenin dosyaları İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne devredildi. Bu nedenle şike dosyası da 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştırıldı.
Kararın infaz edilmesi için dosyanın 21 Nisan 2014 günü İstanbul İnfaz Savcılığı’na gönderilmesi bekleniyor. Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin bazı sanıklar yönünden bozulmasına karar verdiği sanıklar yönünden dosyanın ayrılarak yine 21 Nisan 2014 tarihinde tevziinin yapılacağı öğrenildi.
Tevzii sonunda belirlenecek ve görevlendirilecek ağır ceza mahkemesi, şike davasının bozulan kısmı ile ilgili yeniden yargılama yapacak.
(İHA)