BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  GÜNCEL

'Sıkarım kafanıza' için 20 yıl hapis!

Kadıköy'de Gezi olaylarında bindikleri metroda slogan atıp, göstericileri tehdit eden iki kişi için savcılık soruşturması tamamlandı.

Abone ol
Kadıköy'de Gezi olayları için düzenlenen eylemin ardından bindikleri metroda slogan atıp şarkı söyleyen grupla, onları bıçak ve tabanca ile tehdit eden Sedat ve Serkan Reyhanoğlu kardeşler hakkındaki soruşturma tamamlandı.
 
Savcılık, olayda gaz tabancası çekip gruptakileri tehdit ettiği iddiasıyla Sedat Reyhanoğlu hakkında 8 yıldan 20 yıla kadar, bıçak çektiği belirtilen Serkan Reyhanoğlu hakkında da 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Çıkan kavga sırasında Reyhanoğlu kardeşleri darp ettiği belirtilen protestocu 6 kişi hakkında ise de 4 yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
"KADIKÖY'DEKİ "GEZİ'DE ÖLÜM PROTESTOSU"NDAN DÖNÜYORLARDI"
 
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede geçtiğimiz Mart ayında, şüpheliler Pınar Albay, Figen Yeşiltepe, Fetullah Şenocak, Özlem Şahin, Erkan Taşkın ve Serkan Taşkın'ın da aralarında bulunduğu bir grubun  'gezi olayları' şeklinde isimlendirilen gelişmeler esnasında yaşamını yitiren bir kişinin ölümü için Kadıköy'de düzenlenen gösteriden metro aracılığıyla dönerken çeşitli şarkılar söyledikleri belirtildi.
 
"SESİNİ ÇIKARANI DOĞRARIM.."
 
Şüpheliler Sedat ve Serhan Reyhanoğlu'nun bu duruma tepki göstermesi ile eylemcilerle arasında tartışma yaşandığı belirtilen iddianamede, tartışma sonucunda Sedat Reyhanoğlu'nun üzerinde bulunan bıçağı çıkararak, "Sesini çıkaranı doğrarım, susacak mısınız yoksa deşeyim mi" sözlerini sarf ettiği kaydedildi.
 
"SIKARIM KAFANIZA"
 
Serkan Reyhanoğlu'nun da üzerinde bulunan gaz tabancasını çıkararak kardeşine destek olmak amacıyla, "Hepinizi öldürürüm, sıkarım kafanıza" sözleriyle tehdit eyleminde bulunduğu ifade edilen iddianamede, eylemcilerden Serkan Taşkın'ın bıçakla, Figen Yeşiltepe'nin de darp sonucu yaralandıkları belirtilirken, Sedat ve Serkan Reyhanoğlu'nun da diğer şüpheliler tarafından darp edildiği ifade edildi.
 
"BASİT YARALAMA" VE "TEHDİT" SUÇU
 
Sedat Reyhanoğlu'nun "Basit yaralama" ve "Tehdit" suçlarından 2 kişiyi yaralaması nedeniyle 8 yıldan 20 yıla kadar, Serkan Reyhanoğlu'nun "Basit yaralama" ve "Tehdit" suçlarından 4 yıldan 10 yıla kadar cezalandırılması talep edilirken, 6 eylemci hakkında ise "Basit yaralama" suçundan 2 kardeşi de yaraladıkları gerekçesiyle toplamda 4 yıldan 10'ar  yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.