BIST 9.634
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.476,34
HABER /  GÜNCEL

Siirt'teki piknik faciasının görüntüsü çıktı

Siirt'ten gelen haber herkesi üzüntüye boğdu, baraj kenarında piknik yapan 10 kişi sulara kapıldı 5 ölü 1 kayıp var, o anlar kameralara böyle yansıdı.

Abone ol
Siirt'ten gelen haber herkesi şoke etti, Botan Çayı'nın aniden yükselmesi nedeniyle 10 kişi sulara kapıldı, piknik yaparken dehşeti yaşayan aileden 5 kişi öldü, 1 kişi kayıp.

Siirt'teki piknik faciasının görüntüleri ortaya çıktı. Alkumru Baraj gölünde piknik yaparken dehşeti yaşayan aileyi bir amatör kamera görüntüledi. Çekim sırasında kenarda bulunanlar aileye sıkı tutunması için bağırıyorlar.

Bu görüntülerin çekilmesinden sonra 10 kişiden 6 kişi suda kayboldu, 5 kişinin cesedi bulunurken 1 kişi hala kayıp.

İŞTE SİİRT'TEN GELEN GÖRÜNTÜ


Sudan çıkarılan 5 kişinin cesedi otopsi yapılmak üzere Siirt Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Pala, kayıp bir kişinin arama çalışmalarına devam edildiğini kaydetti.

BİR KISMI SULARA KAPILDI

Bölgede piknik yapanlardan Ali Öztaş, çay sularının aniden yükseldiğini ifade ederek "Arkadaşlarımla suya kapılan birkaç kişiyi kurtardık. Bir kısmı sulara kapılıp gitti" dedi.

VALİYİ İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR
siirt-haber-baraj-faciasi.jpg
Olayda çok sayıda kayıp ve ölü olduğu söylentileri üzerine, yüzlerce kişi Siirt Devlet Hastanesi’ne akın etti. Hastane bahçesinde toplanan kalabalık, önlem alınmadığı gerekçesiyle valiliği ve diğer yetkilileri istifaya çağırdı.

LİMAK ŞİRKETLER GRUBU'NDAN AÇIKLAMA

Baraj ve hidroelektrik santralın işletmecisi Limak Şirketler Grubu olay sonrası açıklamayı yaptı: “Bugün (dün) sabah 06.00-10.00 saatleri arasında bir ünite devreye girmiş, TEİAŞ’tan gelen yeni talimata istinaden de iki ünite devreye alınmıştır. Grubumuza ait Alkumru ve Kirazlık hidroelektrik santrallerinin olağan çalışma prosedürü içerisinde üretime geçilmiş olup herhangi bir taşkın, baraj kapağı arızası ya da kapakların açılması söz konusu değildir.

Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın baraj sahasında girilmesi yasak olan bölgede bulundukları anlaşılmış, prosedürlerimiz gereği siren ve anonslarla da uyarılar yapılmasına rağmen hiç istemediğimiz bu üzücü durum meydana gelmiştir.”