BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Siirt'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi!

Siirt'te bugün PKK'lıların askeri üs bölgesi ile polis karakoluna yaptığı saldırıların ardından bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağının getirildi.

Abone ol

Siirt'te gece saatlerinde yaşanan PKK saldırısının ardından valilik, bugün saat 18.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan etti.

İkinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının süreceği belirtilen valilik açıklamasında, "Bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, halkın can ve mal güvenliğini sağlanması, asayiş ve güven ortamının tesis edilmesi amacıyla; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi gereğince, ilimiz merkezinde, 'Aydınlar, Cumhuriyet, Şeyh Zeyhen, Şeyh Süleyman, Ahmet Kiğan Caddeleri ile 427, 429, 652'inci sokaklar arasında kalan yerleşim bölgesinde' 15 Temmuz 2016 Cuma günü saat 18.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.

SİİRT'E POLİS DESTEĞİ

Siirt'te bugün PKK'lıların askeri üs bölgesi ile polis karakoluna yaptığı saldırıların ardından bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağının getirilmesiyle birlikte bu bölgelerde operasyonlar yoğunlaştırıldı. Operasyonların yapıldığı iki mahallede oturan vatandaşlar güvenlik gerekçesiyle evlerini terk etmeye devam ederken, kent merkezinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Kent merkezinin Sakarya ve Cumhuriyet mahallelerinde bulunan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar sürerken, kentteki diğer mahallelerde güvenlik güçlerine yönelik olası eylemlerin önlenmesi amacıyla Batman ve Diyarbakır'dan yaklaşık 200 özel harekat polisi sevk edildi.