BIST 9.058
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.297,12
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Siirt'te büyük miting hazırlığı

Ortaya çıkan tecavüz olayları ile tüm Siirt'in karalanmasına tepki gösteren Siirtliler eyleme hazırlanıyor.

Abone ol

Siirt'te yaşanan iki büyük tecavüz vakasıyla ilgili basına yansıyan haberler Siirtlilerin tepkisi çekti. Haberlerde illerinin karalandığını
Siirt'in isminin karalandığını ve halkın kötülendiğini ileri sürenz vatandaşlar büyük bir miting düzenlemeye hazırlanıyor.

Siirt'te sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar tarafından tecavüz haberleriyle ilgili bir toplantı yapıldı. Toplantıda, tecavüz haberleriyle tüm Siirt'in karalanmasına tepki göstermek için 9 Mayıs Anneler Günü'nde miting düzenlenmesine karar verildi.

Siirt Barosu'nun önderliğinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu yöneticileri, olayı kınadı ve vakanın bütün Siirt'i karalayacak şekilde yansıtıldığını dile getirdi. Divan başkanlığını Baro Başkanı M. Ali Özel'in yaptığı toplantıda katılımcılar görüş ve önerilerini sundu. Öneriler tek tek oylandı.

ANNELER GÜNÜ'NDE MİTİNG

Baro Başkanı Mehmet Ali Özel, olayın bütün Siirtlileri üzdüğünü ancak yansıtılış biçiminin yanlış olduğunu vurguladı. Özel "Sivil toplum örgütleri olarak 9 Mayıs Anneler Günü'nde geniş katılımlı bir miting düzenlenecek. Ayrıca sürecin çabuklaştırılması için bir heyet tarafından Cumhuriyet Başsavcısı ziyaret edilecek ve ardından bir basın açıklaması yapılacak.

TAZMİNAT DAVALARI GELİYOR

Toplantıya katılan STK'lar ortak suç duyurusunda bulunurken bireysel olarak manevi tazminat davası açmak isteyenlere baro hukuk desteği verecek. Kurulan bir komite de olayın mağduru aileleri ziyaret ederek onlara destek verecek." dedi.