BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.500,23
HABER /  GÜNCEL

Siirt maden kazasında flaş gelişme

SİİRT'teki maden kazasıyla ilgili ilk tutuklama geldi. Maden işletmesinin müdürü tutuklandı.

Abone ol

SİİRT'teki maden faciasıyla ilgili İşletme Müdürü tutuklandı.

Öte yandan Enerji Bakanı Berat Albayrak Siir'te 5 işçinin yaşamını yitirdiği madende incelemelerde bulundu. Albayrak, "Önceliğimiz vatandaşlarımızın bir an önce toprağın altından çıkarılması sonrasında ise olayın sebebi kuvvetle muhtemel yoğun yağış gibi görünse de, sebebini ortaya çıkaracağız" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Şirvan'daki facianın yaşandığı özel bakır madeni sahasında yetkililerden bilgi aldı, yakınları enkaz altında kalan ailelerle görüştü.

Özel uçakla Siirt Havaalanı'na gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, il protokolü ve partililerce karşılandı.

Bakan Albayrak, incelemelerde bulunmak üzere helikopterle maden faciasının yaşandığı bölgeye geçti.

AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden ve bakanlık yetkililerinin koordinasyonuyla, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Türk Kızılayı ve jandarmanın çalışmalarının koordine edildiği Kriz Yönetim Merkezini ziyaret eden Albayrak, yetkililerden bilgi aldı.

Albayrak, daha sonra yakınları enkaz altında kalan ailelerle görüştü

"HEYELANI, YOĞUN YAĞIŞIN TETİKLEDİĞİ DEĞERLENDİRİLİYOR"

Enerji Bakanı Berat Albayrak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Devletimizin tüm kurumlarıyla başta AFAD olmak üzere, Türkiye'nin 4 bir tarafından teknolojinin son imkanları, yeterli insan kaynağı noktasında devletimiz tüm imkanları seferber etmiştir. Tedarik etmiştir ve son sürat, güvenlik kaygılarını da göz önünde bulundurarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Çalışmalar birlikte ve koordineli bir şekilde sürmektedir. Perşembe akşamı 20,30'dan sonra gerçekleşen olay sonrasında sahada hali hazırda toprak kaymaları sürüyor. O kadar hassas bir zeminde ve tehlikenin sürdüğü bir bölgede yürütülüyor ki, toprak altındaki vatandaşların kurtarılmasına çalışılırken, bir heyelan riskini daha göz önünde tutarak çalışmalar sürdürülüyor. Hız ve zaman, aynı zamanda iş güvenliği önemli.

Toprak altında olan tüm ailelerimizle iletişim halinde toplantılar yaptık. Devlet olarak nasıl müdahale içinde olduğumuzu teker teker ifade ettik. Akabinde ailelerin temsilcileriyle birlikte sahaya da indik. 80'den fazla mühendis sahadalar. 7/24 çalışmaya devam edecekler.

Sabır gerektiren bir iş, hepimizin metanetli olması gereken bir konu. Devletimizin tüm imkanlarını seferber ettiğinin farkında olma noktasında olumlu görüşmelerimiz oldu.

Son bir haftadır şiddetli yağış yağması, bir önceki gece de yine yoğun yağış yağması.

İnceleme ve soruşturma noktasında bir sonraki adımımız, altyapı işletme konusundaki çalışmamız olacak. Önceliğimiz vatandaşlarımızın bir an önce toprağın altından çıkarılması sonrasında ise olayın sebebi kuvvetle muhtemel yoğun yağış gibi görünse de, sebebini ortaya çıkaracağız.

Milletimizin başı sağolsun" dedi.

11 İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA

Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden faciasında şu ana kadar 5 işçi hayatını kaybederken, 11 işçi göçük altında bulunuyor.