BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,34
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Sıırı Süreyya Önder'den bağımsız bakanlara tepki

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, TBMM'de bağımsız bakanların yemin oylaması ile ilgili tartışmalar için "Yemin etmeyen bürokratların tümü TBMM Genel Kurulu'ndan çıkarılsın" diyerek tepki gösterdi.

Abone ol

TBMM'de bağımsız bakanların yemin oylamasıyla ilgili tartışmaları muhalefet milletvekillerini harekete geçirdi. TBMM Genel Kurulu açılır açılmaz söz alan HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, anayasaya atıfta bulunarak "Yemin etmeyen bürokratların tümü TBMM Genel Kurulu'ndan çıkarılsın" dedi.

Hürriyet'in haberine göre, Önder, yerinden söz alarak Meclis Başkanı Koray Aydın'a seçim hükümetine bağımsız olarak gelen bürokratların tümünün henüz yemin etmediklerini, anayasa uyarınca da yemin etmeyen kişilerin TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılamayacaklarını söyledi.

"LÜTFEN SALONDAN ÇIKARTIN"

Önder "Bu da bir genel kurul çalışmasıdır. Lütfen idare amirlerine söyleyin bu kişileri genel kurul salonundan çıkarttırın" dedi.

Koray Aydın ise "Burada bakan olarak bulunuyorlar" diyerek bu talebi reddetti.

OKTAY VURAL: HUKUKİ BİR SONUCU OLMAZ AMA SİYASİ SONUCU VARDIR

Oktay Vural TBMM'deki oylamayla ilgili olarak, "Hukuki bir sonucu olmaz ama siyasi bir sonucu vardır. Bu kişilerin bakanlık yapmalarını engelleyen bir durum yok ancak meclis faaliyetlerine katılmalarını engelleyen bir durum var. TBMM çatısı altında bunu siyasi anlamı anayasaya uygun bir seçim hükümeti kurulamamıştır. Bu sonuç, Meclis'te anayasanın ruhuna uygun bir seçim hükümeti kurulamadığına ilişkin siyasi irade beyanıdır. Oylamayla, bu ortaya çıkmıştır" dedi.

CHP'Lİ ALDAN: ETME BULMA DÜNYASI! ŞİMDİ DE KENDİ GETİRDİKLERİ BAKANLAR...

Onlar da geçen dönem hapisteki vekillere yemin ettirmemiş vekillik yaptırmamışlardı.
Savcı kökenli CHP Manisa milletvekili Ömer Süha aldan mecliste bugün yaşananlara değişik bir bakış açısı getirdi. Aldan geçen dönemde tutuklu oldukları için yemin edemeyen ve yemin etmedikleri için de vekillik yapamayan CHP-BDP ve MHP'li eski vekilleri hatırlatarak "Etme bulma dünyası. Geçen dönem vekillere yemin ettirmemişlerdi. O kadar istedik rica ettik. 2 sene tutuklu vekillere yemin ettirmediler vekillik yaptırmadılar. Şimdi de kendi getirdikleri bakanlar yemin edemiyorlar dedi.

Bu durumun sonuçlarının ne olacağı konusunda ise Aldan, "özlük haklarından ve dokunulmazlıktan yararlanamazlar. Tasarrufları da yok hükmünde sayılır" dedi.