BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,81
HABER /  DÜNYA

Şiiler Başbakan Erdoğan'ı bağrına bastı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Iraklı mevkidaşı Maliki tarafından karşılandı. Iraklılar Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Iraklı mevkidaşı Maliki tarafından karşılandı. Başbakanlık'a gidene kadar Erdoğan'a Iraklılarca yol boyunca sevgi gösterisinde bulunuldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bağdat Uluslararası Havaalanı'nda Irak Başbakanı Nuri Maliki tarafından resmi törenle karşılandı. İki ülke marşları çalındı.

Törende, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik de hazır bulundu.

Erdoğan ve Maliki daha sonra Başbakanlık binasında baş başa görüşmeye geçtiler. Maliki ile Yeşil Bölge'deki Başbakanlık binasına geçti. Iraklılar, Erdoğan'a yol boyunca yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Bazıları ise ellerinde Türk bayrakları ile Başbakan Erdoğan'ın posterlerini taşıdılar.

Baş başa görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye başkanlık edecek olan iki başbakanın, daha sonra ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Başbakan Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da eşlik etti.