BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sığırcıklar fişeklerle kaçırılıyor

Kastamonu Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yılda sığırcık kuşlarını uzaklaştırmak için çareyi havai fişek patlatmakta buldu.

Abone ol

Binlerce sığırcık kuşunun tek bir bölgede toplanması sonucu kuş pisliği yüzünden ortaya çıkan kötü koku ve kötü görüntünün önüne geçmeyi planlayan belediye, kuşların vatandaşların bulunduğu bölgelerden daha uzak bir alana gitmesi için çareyi havai fişek patlatmakta buldu.

Kent merkezinde Sinanbey Parkı üzerinde konuşlanan kuşları uzaklaştırmak için havanın kararmasını bekleyen belediye görevlileri, kuşların gelmesiyle birlikte vatandaşların meraklı bakışları arasında parkın dört bir tarafında havai fişek ve torpil patlatmaya başladı. Neye uğradıklarını anlamayan sığırcık kuşları panik içerisinde bölgeden uzaklaşmaya çalıştı ancak kuş sürüsü o kadar çoktu ki gidenlerin yerine yenileri gelmeye devam etti.

Sinanbey Parkı'ndan sorumlu temizlik görevlisi her gün parkı yıkamak zorunda kaldığını, kuşların özellikle oyun parkını kirlettiğini ve vatandaşlarında bu durumdan oldukça şikayetçi olduğunu söyledi.