BIST 9.713
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.429,40
HABER /  SAĞLIK

Sigaradan kurtulmanın yolu bu kitapta

Televizyoncu ve ICF PCC ünvanlı profesyonel koç olan Yeliz Pulat 7 seansta sigaradan kurtulmanın yollarını yazdı.

Abone ol

"Söndür Şu Sigarayı" adlı kitap Mona Kitap etiketiyle okuyucularla buluşuyor.

Yeliz Pulat, uzun yıllar boyunca bir sigara tiryakisiydi. Ancak yaşadığı öksürük nöbetleri ve bir belgesel çekimi için gittiği Kırgızistan’da tanıştığı bilge bir adam, onu kendini sorgulamaya itti. Sarsıldı, kırıldı, çatırdadı ama bu bağımlılığı yenmeyi başardı. Sigarayı bırakma sürecinde kendi yaşadıklarını; Kuantum, nefes ve koçluk bilgisiyle birleştirip, yedi farklı seans haline getirdi. Şimdi herkesin faydalanması için Söndür Şu Sigarayı kitabını yazdı. Pulat’ın esprili ve samimi diliyle, bir solukta okunan kitap, kişisel şifa alanında yazılmış eserler içinde farklı ve özgün içeriğiyle dikkat çekiyor.

Yeliz Pulat, sigaradan kurtulma yolları ve kitabı ile ilgili İnternethaber’e özel açıklamalarda bulundu.

“Hiç şüphesiz ki toplum sağlığımızın karşısındaki en önemli tehdit, sigara.. Bu konuda öncelikle Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle devlet tarafından pek çok etkili çalışma gerçekleştiriliyor. Ben de uzun yıllar sigara kullanmış ve zararlarını çok ciddi görmüş biri olarak, sigaraya karşı yürütülen bu mücadeleye bir destek sağlamak istedim.

Kitapta sigara konusunda herkesin ağzına dolanmış yalanları bir bir ortaya çıkardım ve tüm varsayımları çürüttüm. Örneğin, sigara kullanımı bırakıldığında kilo alındığına dair genel bir kanı vardır. Oysa sigaranın kilo ile hiç bir ilgisi yok. Sigaradan kurtulunca kilo almazsınız. Tam tersine sağlıklı bir insana dönüşürsünüz.

Kitapta yer alan ve okurun dolduracağı anketler, yapacağı alıştırmalar ve nefes teknikleri de,  7 SEANS içinde bu bağımlılıktan kurtulmaya yardımcı olmayı amaçladım.

Kitaba başlarken okuyuculara 3 önemli ekipman verdim. Bunlar nefes, niyet ve su. Nefes ruh’tur. Rabbim, bize ruhumuzu üfledi. Bu ruhu sigara ile kirlettiğimizi düşündüğümüzde bile bir daha sigara içmemek için en önemli sebebi görebiliyoruz. Niyet, doğum’dur. Her şey niyet etmekle başlar. İnsanlar niyet ile rızıklandırılır. Su ise yaşamaktır. Bizler su’dan yaratıldık. Özümüze dönünce ve su gibi yaşayınca hayatın nasıl farklı olduğunu anlatmaya çalıştım.

Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim bize çok önemli bir soru sorar; “Hala akletmeyecek misiniz?” Hepimiz bu soru üzerine uzun uzun düşünmeliyiz. Çünkü ancak düşündüğümüzde, farkına varabiliriz. Sigara üreticileri bizi hipnozla uyutuyorlar ve her gün o pakete uzanmamıza sebep oluyorlar. Hipnozu bozabilecek tek şey gerçekleri farketmek. İşte, gerçekleri farkettiğinizde, sigaradan kurtulmakla kalmıyor, aynı zamanda çevrenizde sigara dumanına dahi  tahammül etmiyorsunuz. Bir daha başlama ihtimaliniz ise tümüyle sıfırlanıyor“

KİTAPTAN BİR BÖLÜM

“Sigara satıcıları seni zehirleyebilmek için kelimelerin gücünü büyük ustalıkla kullanıyor. Bu oyunu fark et ve şu anda değiştir!”

“Sigaradan kurtulmayı isteyip, gerçekten hiç denememiş olduğumu fark ediyorum şimdilerde. Kurtulmaya çalıştığımı söylerken bile, duman içerisinde oturmuş, öylece kaderini bekleyen bir zavallıymışım sadece.

Birileri bana sigaradan kurtulmanın zor olduğunu söylüyordu, inanıyordum, içmeye devam ediyordum. Sonra bir başkası gelip, kilo alabileceğimi söylüyordu, ona da inanıyordum, bir tane daha yakıyordum. Her söylenenin peşinden gidiyor, gittikçe de bu karanlık kuyuda daha derine düşüyordum.

Sayısız denemenin ardından bir gün kendime doğru soruyu sormayı akıl ettim. Bu soruyla kendimi baştan sona yenilemem gerekti çünkü beni sigaraya bağlayan öyle çok inanç vardı ki... Yıllar boyunca hem ben hem de başkaları bu inançları beslemiş, içimde çınar ağacı kadar güçlü kökler salmasına neden olmuştu. Hatta kurtulma denemelerim bile...

Neyse ki benimkisi senaristin mutlu son yazdığı bir filmdi.

Finalinde kurtuldum.”

YELİZ PULAT

1977 doğumlu Yeliz Pulat, Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünde okumuştur. 1997 yılında adım attığı televizyon dünyasında, ulusal kanallarda 17 yıl boyunca haber spikerliği, sunuculuk ve yapımcılık görevlerinde bulunmuştur. Televizyon kariyerinin yanı sıra tiyatro sahnesinde de pek çok farklı oyunla yer almıştır.

Yeliz Pulat, ICF’den akredite ve 1000 saatten fazla koçluk deneyimine sahip PCC unvanlı profesyonel koç, koç eğitmeni, NLP uzmanı, televizyoncu, etkili sunum-beden dili eğitmeni ve yazardır. Bireysel ve kurumsal koçluk hizmetlerinin yanısıra ID Coaching International Avrupa Koordinatörlüğü ve İsviçre Ofisi kuruculuğu ve eğitmenliği görevini de sürdürmektedir. 

Halen kariyerine profesyonel koç olarak devam etmektedir.