BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Sigara parasıyla apartman dikti

23 yıl boyunca her gün sigara parasını bir kenara koydu. O parayla 4 katlı apartman dikti.

Abone ol

Hayatında hiç sigara kullanmadığı halde bir tiryaki gibi 23 yıl boyunca her gün sigara parası biriktiren ayakkabı boyacısı Ali Elik, 4 katlı apartman sahibi oldu.

1.20120918122103.jpgOrdu'nun Ünye ilçesinde ayakkabı boyacılığı yapan 56 yaşındaki 7 çocuk babası Ali Elik, 23 yıldır içmediği halde sigara parasını biriktirerek hem emekli hem de apartman sahibi oldu.

Elik, hayatında hiç sigara kullanmadığını ancak sigara kullansa harcayacağı parayla neler yapılabileceğini düşünerek, sigara parasını biriktirmeye karar verdiğini söyledi.

HER GÜN SİGARA İÇİYORMUŞ GİBİ 
PARA BİRİKTİRDİ

23 yıldır yaptığı birikimle hem emekli hem de ev sahibi olduğunu belirten Elik, şöyle devam etti:
''Ünye Konak Sineması'nda makinisttim. 1989 yılında makinistliği bıraktıktan sonra sigortamı nasıl öderim diye düşünmeye başlamıştım. 

Hayatımda hiç sigara içmemiştim. Her gün sigara içtiğimi var sayarak sigaraya harcayacağım parayı hanıma verdim ve biriktirmeye başladım. İlk birikimimle birkaç sene sigortamı ödeyerek emekli oldum. 

7 çocuk var, eve sığamıyorduk, çok çocukla kiralık evde sürekli sorun oluyordu. Kendi evimiz yoktu. Eşimle bir evimiz olsun istedik ve içmediğimiz sigara parasını ev için biriktirmeye karar verdik, bugün 4 katlı binamız var. ''