BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.325,79
HABER /  DÜNYA

Sigara kaçakçılarına darbe

Osmaniye’de piyasa değeri 1 milyon 670 bin TL olan 261 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. <br/>Alınan bilgiye göre, Osmaniye Emniyet Müdü...

Abone ol

Osmaniye’de piyasa değeri 1 milyon 670 bin TL olan 261 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.
Alınan bilgiye göre, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince yapılan çalışmada, Doğu ve Güneydoğu illerinden temin edilen ve yüklü miktardaki yurda kaçak yollardan giren sigaranın, otomobil, yolcu minibüs, kamyonet ve kamyon cinsi araçlar ile Batı bölgesinde bulunan illerde pazarlanmak üzere Osmaniye’nin geçiş güzergahı olarak kullanılacağı belirlendi.
Elde edilen bilgiler doğrultusunda kentin giriş-çıkış yollarından otoban yolu ile D-400 Karayolu’nda tespit edilen kritik noktalarda gerekli güvenlik tedbirleri alınarak kontrollere başlandı. Şüphe üzerine durdurulan biri yolcu minibüsü olmak üzere 6 araçta yapılan detaylı aramalarda, 261 bin paket değişik markalarda yurda kaçak yollardan giren sigara ile bu amaçla kullanılan 3 kamyon, 1 kamyonet ve 1 otomobil olmak üzere toplam 5 adet araca el konuldu.
Yurda kaçak yollardan giren sigaranın gümrüklendirilmiş yaklaşık tahmini değerinin 1 milyon 670 bin TL olduğu belirtildi.
Olaylarla ilgili olarak 13 şahıs hakkında 5607 ve 4733 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından yasal işlem yapıldı.
(İHA)