BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.433,75

Sigara içmemek için başını kafese kilitliyor!

Sigara içmemek için başını kafese kilitliyor!

Sigarayı, iradesine sahip olamadığı için bırakamadığını belirten İbrahim Yücel (42), motorsiklet kaskından örnek alarak bakır tellerle yaptığı kafes ile nefsine hakim olmaya çalışacak.

Sigara içmemek için başını kafese kilitliyor!

Babasının, akciğer kanseri sonucu vefat ettiğini belirten Yücel, "Babam bu yıl içerisinde kanserden vefat etti, ona rağmen sigarayı yine de bırakamadım. En sonunda nasıl irademe sahip olabilirim derken nefsime ket vuracak bir yöntem, bir çaba içerisine girdim. En sonunda böyle bir kafes yaparak sigara içmeme engel olabileceğimi düşündüm. İnşallah hayırlısıyla bu sigarayı içmek istemiyorum. Allah'ın izniyle de bunu da başaracağıma inanıyorum." diye konuştu.

Sigara içmemek için başını kafese kilitliyor!

Bir motorsiklet kaskını örnek alarak, yaklaşık 40 metrelik bakır kablolardan yaptığı kafese iki kilit koyduğunu belirten Yücel, "Elektrikçilerden bakır tel alarak 40 metreye yakın tel ile buna benzer bir kafes yaptım ama bunu da yapmak kolay olmadı. Bir motorsiklet kaskım vardı. Bunun bana model olarak uyabileceğini düşünüp bununla birlikte bir ayı aşkın süredir uğraşma sonucu böyle bir kafes yaptım. Kafesimizde iki kilit var. Bu iki kilitle evden çıkarken kafesi takıp kilitleyeceğim. Bir anahtarı eşime bir tanesini de kızıma vereceğim ki kesinlikle evden çıktığım zamanlarda yine bu kafesimi takarak çıkacağım." dedi.

Sigara içmemek için başını kafese kilitliyor!


Eşinin yarıdımı ile kafesini kullanmaya başlayan Yücel, 'İnanın bugün benim en mutlu günüm. Bu sigarayı artık içemeyeceğim için bana engel olan bu kafesi takmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Allah´ın birliği adına bundan sonra sigara içmeyeceğime, sigarayı kesinlikle terk etmeye söz veriyorum. Ve inşallah da Allah´ın da yardımıyla bu sigarayı içmeyeceğim inşallah.' diye ifade etti.
Sigara içmemek için başını kafese kilitliyor!

Babasının ölümünün ardından, annesi ve kardeşlerinin sigarayı bırakması için baskı yaptığını, kendisinin de babası ile aynı akıbete uğramaması gerektiğni düşünen Yücel, şunları söyledi: 'Özellikle babam vefat ettiği günlerde kardeşlerim ve annem çok üzerime gelip baskı yaptılar sigarayı bırakmam için.

Benim de aynı akıbete, aynı sona uğramamam için onlara söz verdiğim halde yine sigarayı bırakamadım. Ben onlara her seferinde sigarayı bıraktığımı, artık içmediğimi söylememe rağmen, 10 gün sonrasında yine başlamıştım.

Ne yazık ki kendimi kandırmışım bugüne kadar. Bunu da çok iyi biliyordum. Yapacak birşeyim yoktu. Yapacağım tek şey sigara içmek ve bu sona kendimi hazırlamak zorundaydım ya da sigarayı bırakarak daha sağlıklı daha mutlu günler ve çocuklarımın geleceği için hem ekonomik hem sosyal olarak onlara bir faydam olabileceğini düşündüm. Ama bir türlü irademe ve nefsime söz geçiremediğim için de böyle bir yol bulup bunu yapmaya çalıştım.'