BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  SAĞLIK

Sigara artık gerçekten içiliyor

'Sıvı Sigara' adı verilen içecek, zararsız bir şekilde sigarayı hayatınızdan çıkarıyor...

Abone ol

İNTERNETHABER

Sigara kullanıcıları ve sigarayı bırakmak isteyenlerin gözleri parıldayacak. Çeşitli meyve ve bitkilerden elde edilen ve adına 'Sıvı Sigara' denilen içecek piyasaya sürülüyor.

Sigara kullanan insanlarda, sigarayla aynı etkiyi yapacak olan ama tamamen zararsız hatta aksine yararlı diye nitelendirilen bu sıvı tiryakiler için sigarayı bırakmanın en kolay yolu diye tanımlanıyor.

Sigaraya karşı olan çeşitli gruplar, böyle bir içeceğin de bağımlılık yaratabileceğini ve hükümetlerin izni ile bunun kullanımına izin verilmesi gerektiğini söyleseler de, üretici firma bunun tamamen zararsız olduğu konusunda ısrarlı. Sigara gibi yüksek miktarda nikotin içermeyen ancak, sigara bağımlılarına bırakmada yardımcı olmak amaçlı çok az miktarda Güney Afrika da yetişen bitki özleri bulunduğunu söyleyen firma, ürünü yeni yılla beraber piyasaya sürecek.

United Drink and Beauty Corporation isimli firma, ürünü sadece sigara bırakma amaçlı olarak da değil, aynı zaman alkole karşı da kullanmak istediklerini söylüyor. Enerji içecekleri gibi, bar ve restorantlarda da satışa sunulabilme ihtimali olan bu içeceği herkes merakla bekliyor.