BIST 9.722
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.423,25
HABER /  GÜNCEL

Sıfır sorundan değerli yalnızlığa!

Başbakan'ın Dış Politika Danışmanı İbrahim Kalın "değerli yalnızlık" twitiyle Twitter'da gündeme geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM ( ÖZEL İÇERİK ) : Başbakan'ın danışmanların İbrahim Kalın'ın attığı tweet dış politika konusundan yeni bir tartışma konusu yarattı. Türkiye'nin son günlerde Ortadoğu'daki durumunu anlatmak için "değerli yalnızlık" ifadesini kullanan İbrahim Kalın'a Twitter'dan eleştiri de vardı övgü de. 

AK Parti hükümetinin dış politika stratejisi "sıfır sorun" yerini değerli yalnızlığa mı bırakıyor?

İşte bu soru sosyal medyada da sık sık gündeme gelmeye başladı. Ortadoğu'da yaşanan olaylardan fazlasıyla etkilenen Türkiye, Mısır'a gösterdiği sert tavırla İslam ülkeleri arasında da yalnız kaldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politika başdanışmanı olan Kalın twitter’dan ‘Türkiye Ortadoğu'da yalnız kaldı’ iddiası doğru değil ama eğer bu bir eleştiri ise o zaman söylemek gerekir. Bu, değerli bir yalnızlıktır.’ şeklinde bir twit attı. Kalın'ın bu twitine ise tepkiler yağdı:

feyzi işbaşaran ‏@feyzi_isbasaran
Başbakan Başdanışmanı İbrahim Kalın "Türkiye'nin içinde bulunduğu yalnızlık,değerliyalnızlık" Dış politikadaki iflası böyle ifade etmiş.

Can Ataklı ‏@can_atakli_
akp'ye göre türkiyeyi düşürdükleri durum "değerliyalnızlık" mış. Peki seçimlerden sonraki yalnızlığa ne isim bulacaklar acaba?
 
şengül hablemitoğlu ‏@s_hablemitoglu
"DeğerliYalnızlık";fazla ruhani hatta psişik bir tanımlama olmuş...devlet objektif kriterler ve ölçülebilir değerlerle işlevseldir abiler!!
 
Umut Oran ‏@UmutOranCHP
Değerliyalnızlık, Komşularla sıfır sorun projesinden sonra Erdoğan ın yeni projesi

gürkan hacır ‏@gurkanhacir
İbrahim Kalın Bey, yaşadığınız durumun adı"değerliyalnızlık" değil "kullanıldık ve atıldık"konseptidir ve yeni değildir üstelik. Hep vardır
 
Deniz Ülke Arıboğan ‏@DenizUlke
Uluslararası ilişkilericilere tartışma kavramları: "değerliyalnızlık" ve "muhteşem yalnızlık" politikaları.. Farklar? Benzerlikler?
 
 
Kadri Gürsel ‏@KadriGursel
"Değerliyalnızlık" bir yenilgi ve çöküşü estetize etmek saikiyle uydurulmuş gülünç bir İslamcı arabesktir. Bu haliyle çok da Ortadoğuludur

Ferdan Ergut ‏@FerdanErgut
AKPliler Türkiyeyi yok hükmünde bir ülke haline getirdikleri dış politikalarına "değerliyalnızlık" demişler. İlahi!
 
Mirgun Cabas ‏@MirgunCabas
"değerliyalnızlık" diye kavram üretmek, gerçekten bir spin doktor'luk şahikası. yiyen olur mu?

Mustafa Tuncer ‏@muster07
"Komşularla sıfır sorun"dan "değerliyalnızlık"a geçmişiz. Yalnızlığımız değerli, suskunluğumuz da asaletimizdendir; artık böyle biline :)
 
Zaytung ‏@zaytungtweet
2 yıldır sap gezen üniversiteli genç, ''DeğerliYalnızlık'' terimini icat eden Dışişleri Bakanlığı'na minnettar...