BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 34,99
ALTIN 2.325,69

Şifası kabuklarında olan meyveler!

Şifası kabuklarında olan meyveler!

Büyükanneler haklı mıydı? Elma kabuğu sizi gerçekten doktordan uzak tutabilir mi? Araştırmacılar, elma kabuğunda bulunan ursolik asidin, cilde patlaklık vermenin yanı sıra, yağları yakmak, kolestrolü ve kan şekerini dengelemek gibi beklenmedik faydalar ya

Şifası kabuklarında olan meyveler!

Büyükanneler haklı mıydı? Elma kabuğu sizi gerçekten doktordan uzak tutabilir mi? Araştırmacılar, elma kabuğunda bulunan ursolik asidin, cilde patlaklık vermenin yanı sıra, yağları yakmak, kolestrolü ve kan şekerini dengelemek gibi beklenmedik faydalar yarattığını bildiriyor.

Meyve ve sebzelerin besin değerlerini araştıranlar çoğunlukla vitaminlerin kabuklarda bulunduğunu söylemekte.


Armutun kabuğu kendisinden daha fazla vitamin ve besin konsantrasyonu içeren besinler arasındadır. Kanser hücrelerinin büyümesini engellediği gibi güçlü antioksidanlarda içeririr.

Şifası kabuklarında olan meyveler!

Kivi ve tüylü kabuğu oldukça mayhoş ve güzeldir. Bu doğa harikası meyve anti-kanser, anti-enflamatuar ve anti-alerjik özellikler sunan antioksidanlar içerir.

Ayrıca, gıda zehirlenmesi gibi tehlikeli sorunlarda da etkilidir.

Şifası kabuklarında olan meyveler!

Bunların her ikisinin de içinde bulunan sitrit asit sayesinde cildi yenileme özellikleri vardır. Aynı zamanda da, metal, gümüş, bakır eşyaları parlatma özelliği vardır.

Daha iyi sonuçlar almak için üzerine biraz kabartma tozu ekleyin.

Narenciye kabukları içine zeytinyağı eklenmez. Sadece cildi canlandırmak için kullanılabilir. Eğer kokusundan hoşlanmıyorsanız, bir kasenin içine biraz su ve limon kabuğu ve kalan limonun suyunu karıştrın. On dakika boyunca hafifçe kaynatın ve sonra kabukları mikrodalgada kurutun.

Şifası kabuklarında olan meyveler!

MUZ

Evinizdeki bitkilerin yapraklarını parlatmak istiyorsanız bu çok iyi bir yöntem. Aynı zamanda bu bitkilere gübre etkisi de yaratacaktır.

Ayakkabınız pis mi görünüyor? Muz kabuğunu ayakabıya sürüp temiz bir bezle sildiğiniz de canlı, parlak ve temiz görünüm sağlayacaktır.

Aynı zamanda muz cildi temiz ve yumuşak tutmak için de etkilidir. İçindeki potasyum ve antioksidanlar ciltteki problemlerin hızla giderilmesini sağlar. Bir sirvisinek tarafından ısırıldığınızda muz kabuğu kaşıntıyı ve yanma hissidi giderecektir.

Yapılan bir araştırmaya göre, ruh halini dengeleyen kimyasallar muz kabuğu özünde bulunuyor.

Aynı zamanda katarakt hastaları, ve ultraviyole ışınlarına maruz kalanlar içinde oldukça yararlıdır.

Muz kabuğunu on dakika kaynattıktan sonra suyun soğumasını bekleyerek içebilirsiniz.