BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.477,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şiddetli yağmur evsiz bıraktı

Aşırı yağışlar felaketleri de beraberinde getirdi. Köylerde bir çok ev yıkıldı, çok sayıda ev de zarar gördü.

Abone ol

Ağrı'nın Patnos İlçe Kaymakamı Tuncay Dursun, son günlerde sağanak bir şekilde yağan yağmurdan dolayı ilçeye bağlı bazı köylerde 6 evin yıkıldığını belirterek, 90'a yakın ev ve ahırda da maddi hasar meydana geldiğini bildirdi.

Kaymakam Dursun, oluşturulan komisyonla hasar tespitinin sürdüğünü ifade ederek, yapılan çalışmalar neticesinde mağdur olan vatandaşlara yardım edeceklerini kaydetti.

Dursun, ''Selden dolayı vatandaşlardan gelen müracaatları hasar tespit komisyonumuz değerlendiriyor. Gerekli çalışmalar bittikten sonra mağdur olan vatandaşımıza yardımcı olacağız. Meydana gelebilecek herhangi bir sele karşı da belediye ile koordineli bir şekilde neler yapabileceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunup gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz.''diye konuştu.

İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Ergül de Susuz köyüne giderek sağanak yağıştan dolayı evi yıkılan Necmettin Yağşi'nin evinde incelemelerde bulundu. Ergül daha sonra Mollaibrahim köyüne geçerek yağmurdan dolayı taşan ve köyde bulunan köprünün geçişini kapatan Bağdişan Deresinde incelemelerde bulundu.

Öte yandan Patnos Belediyesi de Ağrı merkeze yardım amaçlı 1 kazıyıcı yükleyici,1 itfaiye aracı,1 vidanjör,1 kuka ve 3 damperli kamyon gönderdi.