BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.405,61
HABER /  DÜNYA

Şiddetli çatışma yaşanıyor! TIKLA GÖR

Irak'ın Musul kentinde peşmerge ve YPG ile IŞİD arasında sabah saatlerinden itibaren şiddetli çatışmalar yaşandığı bilgisine ulaşıldı.

Abone ol

Irak’ın Musul kentinin Mahmudiye köyünde peşmerge ve Suriye'deki Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile IŞİD arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Sincar’a giden yol üzerinde bulunan Mahmudiye köyünü IŞİD'in elinden almak için sabah saatlerinden itibaren operasyon başlattı. 400 YPG gücünün de destek verdiği operasyonda Mahmudiye köyü kuşatmaya alındı.

Peşmerge ve YPG güçlerinin saldırısı üzerine IŞİD de çok sayıda militanını bölgeye sevketti. Rabia nahiyesine 2 kilometre uzaklıktaki Mahmudiye köyü çevresindeki şiddetli çatışmalar devam ediyor. Köyden yükselen dumanlar dikkati çekiyor.

Mahmudiye köyü, stratejik bir noktada bulunuyor. Peşmergenin, Sincar'ı IŞİD'den kurtarması için önce Mahmudiye köyünü, ardından Rabia nahiyesini tamamen kontrolüne alması gerekiyor.

Uzun bir zamandır Irak'taki ilerleyişi duran IŞİD, peşmerge kontrolündeki Sincar ilçesini alarak yeniden karşı saldırıya geçmişti. IŞİD ile 1050 kilometrelik bir sınırı oluşan Kürt yönetimi, bir yandan binlerce peşmergeyi bölgeye sevkederken diğer taraftan ABD'den tahrip gücü yüksek silahlar istiyor.