BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.429,78
HABER /  GÜNCEL

Şiddetli çatışma çıktı! Yol trafiğe kapatıldı

Pülümür Vadisi'nde yürütülen operasyonda çıkan çatışmada saldırı hazırlığı yapan teröristlerden 7'si öldürüldü. Çatışma nedeniyle kapatılan Tunceli Erzincan karayolu trafiğe yeniden açıldı.

Abone ol

Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda saldırı hazırlığındaki bir grup terörist, insansız hava araçları ile tespit edildi. Çıkan çatışmada 7 terörist öldürüldü. Öte yandan sabah saatlerinde kapanan Tunceli-Pülümür- Erzincan karayolu da ulaşıma açıldı.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada,"27. 03. 2018 tarihinde Pülümür Kırsalında İl Jandarma Komutanlığımızın yapmış olduğu operasyonda 7 PKK’lı terörist silahları ve mühimmatları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

SICAK TEMAS YAŞANDI: Ayrıca Teröristlerce girilen sıcak temas nedeniyle geçici olarak kapatılan Tunceli-Pülümür yolu ulaşıma açılmıştır"denildi. Valilik, terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüldüğünü aktardı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: SON 24 SAATTE 23 TERÖRİST
İçişlileri Bakanlığı ise son 1 günde öldürülen terörist sayısını açıkladı. Açıklamada şöyle denildi: Son 24 saatte iç güvenlik birimlerimizce yapılan operasyonlarda; Hatay Amanoslar’da (11), Tunceli’de (7), Mardin Dargeçit’te (3), Batman Sason’da (2), olmak üzere toplam (23) terörist etkisiz hale getirilmiştir.