BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,98
ALTIN 2.430,89
HABER /  GÜNCEL

Şiddet kurbanı bebek öldü

Manisa'da 15 gün önce, babası tarafından gece uyutmadığı iddiasıyla dövüldüğü ileri sürülen 5 aylık bebek hayatını kaybetti.

Abone ol

Manisa, Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altında tutulan ve hayati tehlikeyi atlatamayan 5 aylık Eser bebek, dün yaşamını yitirdi. Bebek, savcılığın izniyle anne Mahire Ö'ye teslim edildi.

AA muhabirinin görüştüğü anne Mahire Ö. (23), oğlunu, Manisa Kırtık Mezarlığına defnettiklerini söyledi. Yaklaşık 15 gündür bebeğinin başında hastanede kaldığını, bu süre içerisinde evine hiç gidemediğini ifade eden anne Mahire Ö, daha sonra Bayındırlık Mahallesi'nde yaşadığı evine olaydan sonra ilk kez girdi.

Oğlu toprağa verilen, eşi ise cezaevine konulan Mahire Ö, olaydan sonra ilk kez girdiği evinde bebeğinin eşyasına dokunarak ağladı. Mahire Ö, ''Her yerde hatırası var. Beşiği boş kaldı'' diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Mahire Ö, olay nedeniyle tutuklanan eşi İ.Ö'nün (26) halen cezaevinde olduğunu, bebeğini de toprağa vermesinin ardından yalnız kaldığını belirtti. Mahire Ö, ''Yuvam yıkıldı, bebeğim öldü, ortada tek başıma kaldım. Manisa'da tek başıma ne yapacağım?'' diye konuştu.

Kocasının bebeklerini dövdüğüne inanmadığını ifade eden Mahire Ö, şunları söyledi:

''Eser'i benim kadar babası da çok severdi. Bakımında bana yardım ederdi, altını temizlerdi. Kocam böyle bir şey yapmış olamaz. O yapsaydı hastaneye götürmezdi, saklardı. Eşimin suçsuz olduğuna inanıyorum.''

Ailenin geçimini eşinin sağladığını, cezaevine girmesinin ardından hiçbir gelirinin kalmadığını belirten Mahire Ö., evin kirasını ödeyemediğini, yardımlarla karnını doyurabildiğini anlatarak, ''Ne yapacağımı şaşırdım. Devletten, yetkililerden destek olmalarını, sahip çıkmalarını bekliyorum'' dedi.

OLAY

Manisa Bayındırlı Mahallesi 1000 Sokak'ta yaşayan İ.Ö. ve Mahire Ö. çifti, 5 aylık bebeklerini ''yataktan düştüğü'' gerekçesiyle kendinden geçmiş halde Manisa Devlet Hastanesine getirmiş, doktorlar bebeğin vücudundaki izlerin ''darp'' sonucu oluştuğunu tespit ederek durumu polise bildirmişti.

Polis, ifadesine başvurduğu baba İ.Ö'yü, bebeğini, gece ağladığı gerekçesiyle ''darbettiği'' iddiasıyla gözaltına alarak Manisa Adliyesi'ne sevk etmiş, İ.Ö, tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Hayati tehlikesi bulunan bebek ise İzmir'deki Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiş ve dün yaşamını yitirmişti.