BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,58
HABER /  GÜNCEL

Sıcaklar çıldırdı! Termometre 60 dereceyi gösterdi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde termometreler 60 dereceyi gösterirken Adana ve Gaziantep'te yükselen nem oranı vatandaşları bunalttı. Alanya'da ise sıcak hava nedeniyle bayılan bir kişi hastaneye kaldırıldı.

Abone ol

Türkiye bu kez de sıcaklarla boğuşmaya başladı. Şanlıurfa'da termometreler 59 dereceyi gösterirken, Siverek'te sıcaklık 60 dereceye kadar yükseldi. Adana’da kent merkezinde gölgede hava sıcaklığı 33, nem ise yüzde 54 olarak ölçüldü.

Şanlıurfa’da, dün termometreler 59 dereceyi gösterdi. Sıcak havanın hayatı olumsuz etkilediği kentte vatandaşlar, mecbur kalmadıkça öğle saatlerinde dışarıya çıkmıyor. Uzmanlar tüm yurdu etkisi altına alan sıcak hava nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini söylüyor.Gün boyu, park ve tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi’ndeki yeşil alanlarda zaman geçirmeyi tercih eden vatandaşlar gölgede dinleniyor. Kente gelen turistler ise sıcak havadan korunmak için şemsiye kullanıyor.

GAZİANTEP'TE NEM ORANI YÜZDE 50'LERE ULAŞTI

Bölgenin sanayi ve ticaret merkezi konumunda bulunan Gaziantep'te de benzer bir durum ortaya çıktı. Hava sıcaklığının 42 derece ölçüldüğü kentte, nem oranının yüzde 50'lere ulaşmasıyla beraber hissedilen sıcaklık 46 dereceye ulaştı.

Meteoroloji kayıtlarına göre termometrelerin 41 dereceyi gördüğü Adıyaman'da ise nem oranı yüzde 70 seviyelerine çıktı. Bu nedenle hissedilen sıcaklığın 48 dereceye ulaştığı belirtildi.

Termometrelerin 41 dereceyi gördüğü Kilis'te ise nem oranı yüzde 50 olarak ölçüldü.

ALANYA'DA REKOR SICAKLIK

Tüm yurdu etkisi altına alan aşırı sıcaklar hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Meteorolojinin yaptığı sıcak hava uyarısı sonrası bugün Alanya ilçesinde sıcaklık rekor düzeye ulaştı.

Hissedilir sıcaklığın 40 dereceyi aştığı ilçede bazı vatandaşlar baygınlık geçiriyor. İncekum Bölgesinde bir otelin plaj büfesinde görevli 22 yaşındaki Aytekin Çetin aşırı sıcaklar nedeniyle bayıldı. Çetin'e ilk müdahale otelin sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

ADANA'DA BUNALTAN SICAKLIK

Adana’da kent merkezinde gölgede hava sıcaklığı 33, nem ise yüzde 54 olarak ölçüldü. Yüksek nemin etkisiyle sıcaklık 39 derece olarak hissedildi.

Ramazan Bayramı’nın ardından artan sıcak havadan etkilenen Adanalılar mecbur kalmadıkça evlerinden ve işyerlerinden çıkmazken, dışarıda olanlar ise fırsat bulduklarında parklardaki gölgelerde dinlendi. Parklarda belediyelere ait termometreler ise sıcaklığı metal ısınması nedeniyle 39 derece olarak gösterdi. Çocuklar tüm tehlikesine rağmen sulama kanallarında yüzerek serinlemeye çalıştı. Meteoroloji verilerine göre, hava sıcaklığı cuma günü gölgede 36, cumartesi ise 41 dereceye ulaşacağı belirtildi. Neminde etkisiyle bu sıcaklık daha fazla hissedilecek.