BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  GÜNCEL

Sıcak gelişme! ABD'den vize açıklaması! Türkler'e...

ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanması sonrası başlayan vize krizi üstü örtülü sürüyordu. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği vize kısıtlamasının sürdüğünü bugün resmen açıkladı.

Abone ol

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, Türk vatandaşlarının vize işlemi randevuları için en erken tarihin 2019 yılının Ocak ayı olduğunu açıkladı.

ABD Türkiye Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, 2019 Ocak ayından önceki randevu tarihlerinin dolu olduğu, ancak ABD'yi ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının vize işlemleri için 2019'un Ocak ayından itibaren randevu alabilecekleri belirtildi.

Açıklamada, geçerli vizesi olan Türk vatandaşlarının ABD'ye girmelerinde bir engel olmadığı ifade edildi. Ayrıca Türk vatandaşlarının göçmen statüsü olmayan vize başvurularını Türkiye dışından da yapabilecekleri belirtildi.

BAŞKA ÜLKELERDEN BAŞVURU YAPILABİLİR: Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, hızlandırılmış vize başvurularının reddedilmesi durumunda, Türk vatandaşlarının ikamet etmeseler bile başka bir ülkenin ABD Büyükelçiliği'nde başvuruda bulunabilecekleri belirtildi.

DAHA ÖNCE BAŞVURU YAPANLAR: Açıklamada, hali hazırda vize başvurusu bulunan Türkiye vatandaşlarına başvurularının iptal edilmesi durumunda kendilerine haber verileceği, ancak, ABD Büyükelçiliği tarafından bir bilgilendirme yapılmadığı sürece vatandaşların başvuru tarihlerinde bir değişim olmayacağına da dikkat çekildi.

ABD'den vize oyunu! Bugün git 9 ay sonra gel...