BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.475,08
HABER /  DÜNYA

Sibirya'da yolcu uçağı düştü!

Sibirya'da içinde 43 kişi bulunan ATR-72 tipi yolcu uçağının düşmesi sonucu ölenlerin sayısı 31'e çıktı.

Abone ol

Rusya'nın Ural bölgesi Tümen kentinde UTair havayollarına ait ATR-72 tip uçak düştü. 31 kişi yaşamını yitirirken, 12 kişinin de yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi.

Rusya Olağanüstü Hal Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Uçakta bulunan 43 kişiden 12'si yaralı. Diğerleri yaşamını yitirdi." denildi. İkisi pilot 4 kabin görevlisi de yaşamını yitirenler arasında.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Rusya'da genelde iç hatlarda uçuş yapan UTair'e ait uçak, Tümen-Surgut seferini yaparken kalkıştan kısa bir süre sonra sabah TSİ 04:50'de düştü. Uçağın üç parçaya bölündüğü ve yangının çıktığı ifade ediliyor.

UÇAĞA YETİŞEMEDİ, ÖLÜMDEN KURTULDU

İlk saatlerde ölü sayısı 32 olarak açıklanmış sonrasında da 33'e çıkarılmıştı. Ancak yolcu listesinde bulunan bir kişinin son anda uçağı kaçırdığı için hayatta olduğu belirtildi. Arama kurtarma çalışmaları yapan ekipler, uçağın enkazına ulaştı. Bölgeden gelen haberlere göre yaralıların durumları ağır. UTair yetkilileri pilotların kalkışın ardından acil iniş yapmak için çalıştıklarını açıkladı.

Uçağın düşüş nedeni ile ilgili çalışmalar sürerken, uçakla bağlantının kalkıştan kısa bir süre sonra kesildiği, Roşina Havalimanına 2 kilometre mesafeye düştüğü belirtiliyor.

DÜŞÜŞ NEDENİ TEKNİK YA DA PİLOTAJ HATASI

Rusya Soruşturma Komisyonu Başkanı Vladimir Markin, kaza ilgili inceleme başlattığını açıkladı. Yetkili kaza nedeni ile ilgili teknik sorun ya da pilotaj hatası üzerinde durduklarını ifade etti.

Tümen Roşina Havalimanı yetkilileri hava şartlarının uçuş için iyi olduğunu, kötü hava koşullarının kaza nedeni olamayacağını açıkladı. Sıfırın altında 0,6 derece olan havada görüş mesafesinin de 400 metrenin üzerinde olduğu belirtiliyor.

Fransa-İtalya ortak yapımı olan ATR-72'nin 74 yolcu kapasitesi bulunuyor. Rusya'da sık yaşanan uçak kazalarında son olarak Yaroslavl buz hokeyi takımının da içinde bulunduğu uçak Eylül 2011'de düşmüş, 45 kişi yaşamını yitirmişti.