BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,05
HABER /  GÜNCEL

Sibirya soğukları geldi meteoroloji uyardı

Sibirya soğukları Türkiye'yi etkisi altına aldı. Meteorolojiden bazı bölgeler için soğuk havaya karşı don uyarısı geldi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Kar yağışı ve soğuk hava etkili olmaya başladı. Meteoroloji verilerine göre Sibirya soğukları ile donacağız.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü uzmanları  Sibirya soğuklarının Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olduğunu bildirdi. Bölgenin daha sonra Orta Akdeniz'den gelen alçak basıncın etkisi altına gireceğini belirten uzmanlar, önümüzdeki Pazar günü kar yağışı beklediklerini söylediler.

Sibirya soğukları ile birlikte bölgede dondurucu bir hava hüküm sürüyor. Bir çok ilde hava sıcaklığı eksi 15 derecenin altına indi.

METEOROLOJİDEN YENİ UYARI : DON

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Gece ve sabah saatlerinde önümüzdeki iki gün boyunca Karadeniz kıyı şeridi, Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege'nin iç kesimlerinde hafif, Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Ege'de kuvvetli don olayı beklendiğinden halen zirai faaliyette bulunan üreticilerimizin zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Meteorolojinin kar yağışı için uyardığı iller şöyle;

*Isparta,
*Burdur,
*Afyon,
*Uşak,
*Denizli'nin yüksek kesimleri,
*Karaman,
*Niğde
*Kayseri
*Konya'nın güney ve batı çevreleri,
*Hakkari,
*Van,
*Bitlis
*Şırnak

OKULLAR TATİL

Ardahan'ın Posof ve Damal ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi. Posof ve Damal'da eğitim-öğretime 5 Aralık perşembe sabahı yeniden başlanacak.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Ardahan- Posof arasındaki Ilgar ile Ardahan-Şavşat arasındaki Sahra Geçitleri ulaşıma kapandı.

BÖLGELERE GÖRE GÜNÜN HAVA RAPORU

MARMARA : Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EGE : Parçalı ve çok bulutlu, Muğla kıyılarında kuvvetli olmak üzere Güney Ege ve Manisa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Afyonkarahisar, Uşak ile Denizli'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ :
Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor

İÇ ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, Konya, Karaman, Niğde ve Kayseri çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

KARADENİZ : Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

DOĞU ANADOLU : Parçalı, zamanla güney kesimleri çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Hakkari, Van, Bitlis ve Şırnak çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Parçalı zamanla çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.