BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,79
ALTIN 2.478,70
HABER /  DÜNYA

Siber saldırılar Merkel'i de vurdu!

Başbakan Merkel'in meclisteki ofisinde bulunan bir bilgisayarın da saldırıdan etkilendiği iddia edildi.

Abone ol
Almanya Federal Meclisi'ne geçen ayın başında düzenlenen siber saldırıdan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in meclisteki ofisinde kullanılan bir bilgisayarın da etkilendiği öne sürüldü.
 
"Bild am Sonntag" gazetesinin haberine göre, Merkel'in ofisindeki bilgisayar, virüs bulaşan ilk bilgisayarlardan biri oldu. Gazetenin kaynağı belirtilmeyen haberine göre, bilgisayar korsanları Merkel'in e-posta adresini ele geçirerek, "Angela Merkel" adına milletvekillerine konusu "Telekonferansa davet" olan e-postalar gönderdi.
 
Bu e-postalarda bulunan bağlantının, açıldığında diğer bilgisayarlara da yerleşen virüs yazılımı içerdiği belirtildi.
 
Alman meclisine düzenlenen siber saldırının boyutunun her geçen büyüdüğü ve cuma günü parlamentodaki 15 bilgisayarın daha siber saldırıya uğradığı iddia edildi. Bu 15 bilgisayardaki 16 ila 20 gigabayt boyutundaki verinin ele geçirildiği ileri sürüldü.
 
Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) bir sözcüsü, gazetenin haberine ilişkin, "Bunu ne onaylayabilirim ne de tekzip edebilirim" dedi.
 
Almanya Federal Meclisi temmuz ortasında yaz tatiline girdikten sonra parlamentonun bütün bilgisayar ağı yenilenecek.
 
Meclisteki bilgisayarlara mayıs ayı başında düzenlenen siber saldırıdan hükümet üyelerinin parlamentodaki bilgisayarlarının da etkilendiği belirtilmişti. Siber saldırının arkasında kimin olduğu ise hala belirlenemedi.
 
Almanya'da Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve meclisin internet sitelerine ocak ayında da saldırı yapıldığı açıklanmıştı.