BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,93
ALTIN 2.434,92
HABER /  MEDYA

Show TV ve TMSF krizi TBMM gündeminde!

CHP Show TV'ye, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yönetici atanmasını TBMM gündemine getirdi.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Ciner Grubu'nun Çukurova Holding'den 402 milyon dolara satın aldığı Show TV'ye, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetici atanmasını TBMM gündemine getirdi. Oran'ın öndergesinde Show TV'nin Sabah grubundan yapılan transferler ile "havuz medyası" saflarına katılacağı iddia edildi.

Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Oran, kamuya olan borçları nedeniyle TMSF'nin muvafakatiyle Çukurova Holding tarafından Ciner Grubu'na yapılan satışla ilgili yaşanan süreci anlattı.

Oran önergesinde şu sorulara cevap istedi:

- TMSF, hangi gerekçeyle SHOW TV yönetimine Ümit Önal'ı getirdi? 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde havuz medyası yöneticisinin, SHOW TV'nin başına getirilmesi hükümetinizin seçim propaganda sürecinin bir parçası mıdır?

- Ümit Önal'ın bu göreve getirilmesinde; 2007 yılından bu yana bünyesinde Sabah Gazetesi, Takvim, ATV, A Haber TV ve dergilerin de bulunduğu Turkuaz Medya Grubu'nun reklam grup başkanı olarak görev yapmasının etkisi nedir?

- Ümit Önal'ın Show TV'nin başına getirilmesi ile hükümet çizgisinde yayın yapan ‘havuz medyasına' bir TV kanalı daha katılması mı amaçlanmaktadır?

- Önceki mahkeme kararlarına "satışta usulsüzlük yok" diyerek sürekli itiraz eden TMSF, Ocak ayında verilen son iptal kararına neden itiraz etmedi? TMSF'den itiraz gelmemesi, kendi işleminin usulsüz olduğunu zımnen kabul etmesi anlamına mı gelmektedir?