BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,52
HABER /  GÜNCEL

Sharia4Belgium üyelerine 12 yıla kadar hapis

Belçika'da bir mahkeme, Belçika için Şeriat adlı grubun Müslüman gençleri savaşmaları amacıyla Suriye'ye ve başka ülkelere gönderen bir 'terör örgütü" olduğuna hükmetti. Grubun üyesi oldukları gerekçesiyle yargılanan 46 kişiden 45'i hapse mahkum edildi.

Abone ol

Belçika'da bir mahkeme, Sharia4Belgium (Belçika için Şeriat) adlı grubun, Müslüman gençleri savaşmaları amacıyla Suriye'ye ve başka ülkelere gönderen bir 'terör örgütü" olduğuna hükmetti.

Mahkeme, grubun üyesi oldukları gerekçesiyle yargılanan 46 kişiden 45'ini, 3 ile 12 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.

Grubun lideri olduğu belirtilen Fas kökenli Belçika vatandaşı Fuad Belkacem'a 12 yıl hapis cezası verildi.

Savcılar Belkacem'in, beyinlerini yıkadığı çok sayıda genci savaşmaları amacıyla Suriye ve Irak'a gönderdiğini söylemişti.

Belkacem ise suçlamaları reddetmişti.

Nusra ve IŞİD saflarında savaştılar

Sharia4Belgium adlı grubun Suriye'ye gönderdiği gençler, El Kaide ile bağlantılı Nusra Cephesi ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü benzeri gruplar için savaşmışlardı.

Belçika'nın Antwerp kentinde görülen Avrupa'nın en büyük "terör davalarından" birinde, sanıklardan sadece sekizi mahkeme salonundaydı.

Diğer sanıkların ise Suriye'de oldukları ya da öldükleri düşünülüyor.

Belçika yetkilileri, yaklaşık 350 ülke vatandaşının Suriye ve Irak'a gittiğini açıklamıştı.

Nüfusuna kıyasla, en yüksek oranda vatandaşı bu iki ülkede savaşan Avrupa ülkesi de Belçika.

Brüksel yönetimi, Suriye'ye savaşmaya giden Belçikalıların yüzde 10'unun Sharia4Belgium ile bağlantılı olduğunu tahmin ediyor.

Avrupa ülkelerinin güvenlik yetkilileri ise Suriye ve Irak'tan dönen cihatçıların çeşitli saldırılar düzenleyebileceğinden kaygılı.