BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.291,56
HABER /  GÜNCEL

SGK'dan vatandaşa yeni yıl sürprizi

Yeni yılda özel hastanelerin acilleri ücretsiz olacak

Abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sadece birkaç branşta kendisiyle sözleşme imzalayan özel hastanelerin acillerini vatandaşa ücretsiz hale getiriyor.

Sözleşme taslağı hazırlayan SGK, kısmi sözleşmeli hastanelerden, acile gelen her hastaya ücret almadan bakmasını istedi. Yeni sözleşme 1 Ocak 2012'den itibaren geçerli olacak.

Daha önce SGK ile kısmi sözleşme imzalayan bazı hastaneler, kardiyoloji, radyasyon onkolojisi, doku ve organ nakli ile özellikli işlemlerden oluşan 6 branşta SGK'lı hastaya hizmet veriyordu. Sosyal Güvenlik Kurumu, yaptığı yeni sözleşme ile bu 6 branşa acil hizmetlerini de ekledi.

Yeni sözleşmeye göre, özel hastaneler acilden gelen bütün hastalara hizmet verecek. Daha önce, anlaşma olmadığı bölümler için acil hastaları geri çeviren özel hastaneler, artık gelen hastaların tamamını tedavi edecek. Acil halin sona ermesinin ardından, alınacak ek ücret de önceden hastaya bildirilecek.

HASTALARIMIZ ENDİŞE YAŞAMAYACAK

Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İlhan Küçük, Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na yaptığı açıklamada sözleşmenin 15 gün içinde imzalanması gerektiğini belirterek, uygulamanın yılbaşından itibaren hayata geçeceğini söyledi. Bursa'da da en geç 2-3 Ocak'a kadar hastanelerle imza işleminin biteceğini ifade eden Küçük, "Artık hastalarımız özel hastanenin aciline gittiğinde bana bakılacak mı, ya da ne kadar para alınacak gibi endişeler yaşamayacak. İstediği hastaneye gidecek ve tedavisini olacak." diye konuştu.