BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,44
ALTIN 2.487,83
HABER /  EKONOMİ

SGK'dan kadınlara müjde

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, evde çocuk bakım hizmetleriyle kadın istihdamını arttıracaklarını söyledi.

Abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, kadınlara yönelik bir projenin müjdenin hayatı geçirileceğini söyledi. 

Farkındalık artırma faaliyetlerini, kayıt dışı istihdam bilincini tüm toplumda yaygınlaştırmak istediğine dikkati çeken İlhan, projeyi şöyle anlattı:

“Hazırlıklarına son sürat devam ettiğimiz başka bir projemizin de müjdesini sizinle paylaşmak istiyorum. 2015 yılının başında uygulamaya koymaya hazırlandığımız Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projemiz var. Bu proje ile çocuk sahibi olan en az 5 bin kadının iş yaşamına dönmesi, aynı zamanda en az 5 bin çocuk bakıcısının kayıtlı olarak çalışmasını hedefliyoruz. Bu projenin arkasında yatan sebep ise kadınlarımızı işgücü piyasasında daha çok görmek ve daha çok yer almalarını sağlamak ve buna destek vermektir. Türkiye İstatistik Kurumu’nun istatistiklerine baktığımızda 2013 yılında kadınların istihdam oranı yüzde 27,1 düzeyindedir. Aynı yıl için işgücüne dahil olmayan 19 bin 523 kadının yüzde 59’unun ev işleriyle meşgul olmaları sebebiyle istihdamda yer almadıklarını görüyoruz. Bu projeyle bir yandan kayıtlı istihdamı teşvik ederken, bir yandan da kadınların istihdamının arttırılmasında etkin bir rol almaya hazırlanıyoruz."