BIST 8.975
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.293,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

SGK Salihli şubesi açıldı

Manisa'da 10 ay önce göreve başlayan SGK İl Müdürü Saffet Dinç'in girişimleriyle, Salihli ilçesinde SGK şubesi hizmete açıldı.

Abone ol

Salihli Huzurevi’nin bulunduğu binada faaliyet gösterecek olan SGK Salihli Şubesi'nin bölgeye hizmet vereceğini söyleyen SGK İl Müdürü Saffet Dinç, “Bundan böyle Salihli’de oturan ve buraya bağlı köyde yaşayan kişilerin işlemlerinin yüzde 90’nı Salihli’de SGK merkezimizde yapabilecekler.

Salihli’de 4-A sigortalısı dediğimiz SSK sigortalı sayısı ortalama 13 bin kişi civarındadır. 6 bine yakını Bağ-Kur sigortalısı, 2 bin 500’e yakın aktif işyeri olduğu görülmektedir. Türkiye’deki 15 ilin işleyişinden büyük olan bir ilçe konumundadır.” dedi.

Manisa'nmın hem nüfus olarak hem de sigortalı potansiyeli olarak Türkiye’de ilk 10 ilin içerisinde olduğunu belirten Dinç, “Biz bu SGK şubelerini açmaya hedeflediğimizde gördüğüm en zor ilçe Demirci’ydi. Demirci ile uzaklık konusunda sıkıntılı olduğu gibi yakın ilçelerinde nüfusu yüksek olduğu için ayrı bir sıkıntıydı.

Belediye başkanları ve sivil toplum örgütleri sayesinde ilçelerimizde çok kısa sürede yer tahsis ederek vatandaşımızın ayağına hizmeti getirdik. Aralık ayı içerisinde Soma, Alaşehir ilçelerini, Ocak ayında ise Akhisar SGK şubesini hizmete açtık.

Bugün de Salihli’de SGK şubesini halkımızın hizmetine sunduk. Halkımıza hayırlı olsun” dedi. Salihli SGK Şube Müdürü Mehmet Tanrıverdi ise, “Hizmetin en iyisini vermek için ben ve memurlarımız aralıksız bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Salihli SGK Şubesi’nde iş kazası ve meslek hastalığı, analık, sağlık müstehak, geçici iş görememezlik ödeneği, emzirme ödeneği, işyeri hekimliği, yol gideri, gündelik ve refakatçi gideri ödeme işlemleri, katılım payı alınması, yurt dışı tedavi işlemleri, sigortalı tescil, genel sağlık sigortası, aylık prim ve hizmet belgesi, tarım sigortalısı, isteğe bağlı sigorta ile borçlanma işlemleri yapılabilecek.