BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.422,28
GÜNCEL

SGK günlerimin dökümünü nasıl görürüm?

Sigortam yatıyor mu? Sigorta sorgulama nasıl yapılır? Sosyal Güvenlik Denetmeni Bünyamin Esen sözlü ve yazılı makalesinde anlattı.

SGK günlerimin dökümünü nasıl görürüm? Sosyal Güvenlik Denetmeni Bünyamin Esen, sözlü ve yazılı makalesinde şu şekilde anlattı:


‘Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, SGK hizmetleri olarak verdiği hizmetlerin başında sizin hizmet dökümlerinizin size sunulması vardır. İlk yol olarak SGK’nın en yakın il müdürlüğü veya SGK merkezine başvurarak hizmet dökümünüzün verilmesini talep edebilirsiniz. İkinci yol daha basit bir yol. İnternet üzerinden turkiye.gov.tr ‘ye girerek daha önce almış olduğunuz e-devlet şifresiyle beraber hizmetlerinizi sorgulayabilmeniz, sigortalı gösterilip gösterilmediğinizi kontrol edebilmeniz mümkün. Peki e-devlet şifreniz yoksa ne yapacaksınız? En yakın PTT şubesine giderek 1 TL karşılığında e-devlet şifrenizi almanız ve SGK hizmetlerine ulaşmanız mümkün. SGK hizmetlerinize ulaşmanın üçüncü yolu ise Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kendi sitesi olan sgk.gov.tr adresine girerek tüm kimlik bilgilerinizi girerek hizmetlerinize ulaşabilmeniz. Geçmişte Sosyal Güvenlik Hizmetleri herkes tarafından görülüyordu. Artık SGK, bunların kişisel bilgiler olmasından dolayı artık yalnızca e-devlet şifresiyle veya kimlik bilgilerinizi kendiniz doldurarak görmenize izin veriyor.’









Sitene Ekle
Etiketler