BIST 8.725
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.237,45
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

SGK başkanıydı Washington'a atandı!

Milletvekili adaylığı için görevinden istifa eden SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, aday gösterilmeyince ABD'ye ataması yapıldı.

Abone ol
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan'ın, Washington'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşavirliğine atandığı bildirildi.
 
SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, Gökalp İlhan'ın kendi isteğiyle Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği bünyesindeki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliğine atandığı belirtilerek, "Yadigar Gökalp İlhan, uzun yıllar Türkiye'de ve Afrika ülkelerinde yoksullukla mücadele programlarını yürüttü. Şartlı Nakit Transferi programını tasarladı ve yürüttüğü bu program ile 2,5 milyon çocuğa ulaşıldı. Bu programda özellikle kız çocukların okullaşmasında sağladığı katkılarla çeşitli ödüllere layık görüldü. Dünya Bankası ve APEC (Asya-Pasifik İşbirliği Kuruluşu) gibi kuruluşlara danışmanlık yapan Gökalp İlhan, Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkeleri Sosyal Yardım Ağları Fonunun Başkanlığını 2 kez seçimle icra etti" ifadeleri kullanıldı.
 
SOSYAL GÜVENLİK VURGUSU
 
Açıklamada, "Sağlıkta Dönüşüm ve Sosyal Güvenlik Reformu programlarının koordinatörlüğünü üstlenen Gökalp İlhan'ın, SGK Başkanlığı döneminde Yapılandırma Kanunu da dahil olmak üzere sosyal güvenlik alanında çok önemli kanunların hazırlanması görevini yaptığı" vurgulanarak, şunların altı çizildi: "Uluslararası Sosyal Güvenlik Örgütünün (ISSA) Avrupa Ağı Yürütme Kurulu Üyesi ve ISSA Aday Belirleme Komitesi Üyesi görevinde bulunan Gökalp İlhan, Kadın Yönetici ve Kadın çalışanlar Dayanışma Derneğinin de Kurucu Başkanıdır. ODTÜ, PDR ve Kadın Çalışmaları, EMBA programında yüksek lisans çalışmalarını yapan İlhan, çok iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve 4 çocuk annesidir."