BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.478,04
HABER /  GÜNCEL

Sezer'in afları incelenecek

ABD Büyükelçiği'ne saldıran kişinin Sezer affıyla hapisten çıkması gözleri Sezer'in aflarına çevirdi.

Abone ol

Terör örgütü üyeliğinden yargılanıp cumhurbaşkanlarının özel aflarıyla serbest kalan kişilerin yeniden suça karışması gözleri yeniden bu kişilere çevirdi. Meclis aldığı kararla özellikle eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde affedilen kişileri inceleyecek.

Samanyoluhaber'in haberine göre ABD Büyükelçiliği'ne saldıran canlı bombanın eski Cumhurbaşkanı Sezer'in affıyla cezaevinden çıkmış olması gözleri Köşk'ün affettiği mahkumlara çevirdi.

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliğine saldıran DHKP-C'li terörist Ecevit Şanlı korsikof hastasıydı. Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedildi. Cezaevinde çıkan Şanlı üzerindeki 6 kilo TNT ile büyükelçilik saldırısını gerçekleştirdi.

AK PARTİ KONUYU GÜNDEME ALDI

İşte o intihar saldırısından sonra gözler köşk affıyla serbest bırakılan mahkumlara çevrildi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi; Kenan Evren'den günümüze kadar cumhurbaşkanlarının çeşitli sebeplere dayanarak affedip cezaevinden çıkardığı kişileri mercek altına alıyor. Konu Ak Parti MYK Toplantısı'nda gündeme geldi. Bu amaçla Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulması kararlaştırıldı.

Kurulacak komisyon, ölüm döşeğinde olduğu için affedilen bu kişilerin cezaevinden sonra neler yaptıkları, hangi cumhurbaşkanının kimleri daha çok affettiği, af sürecinde yaşanan suistimaller gibi konuları inceleyecek.

Cumhurbaşkanının "af yetkisi" Anayasa'ya dayanıyor. Cumhurbaşkanı "sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek ve kaldırmak" yetkisine sahip. Bu özel af prosedürü, hükümlünün cumhuriyet savcılığına müracaatı üzerine başlatılıyor ve Adli Tıp Kurumu'nun raporuyla Cumhurbaşkanının takdiriyle gerçekleşiyor.

SEZER 252 KİŞİYİ AFFETMİŞTİ

Adalet Bakanlığı; ABD Büyükelçiliği'ne saldıran terörist Ecevit Şanlı'yı affeden Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görev süresi boyunca 252 mahkumu affettiğini açıklamıştı.. Bu kişilerden bazılarının sonraki yıllarda büyük terör eylemlerine katıldıkları ortaya çıktı.