BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,80
HABER /  GÜNCEL

Sezer'den Talat'a ambargo

Cumhurbaşkanı Sezer ile KKTC Cumhurbaşkanı Talat'ın yıldızları barışmadı. Sezer'in Talat'a koyduğu mesafe Çankaya'da Denktaş'a verilecek madalya töreninde yaşandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Amhet Necdet Sezer KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a mesafeli. Bugüne kadar Talat'la hiç görüşmeyen Sezer randevu vermediği yeni cumhurbaşkanını son olarak Çankaya'daki madalya töreni ne de çağırmadı.


Rauf Denktaş, bugün "Devlet Şeref Madalyası" alacak. Törene KKTC Cumhurbaşkanı Talat davet edilmedi. Denktaş, "Protokol olarak uygun olmazdı" dedi

Hayatını Kıbrıs Türklerinin mücadelesine adayan KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, bugün Çankaya Köşkü'nde "Devlet Şeref Madalyası"yla ödüllendirilecek. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek törene, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile KKTC Bakanlar Kurulu üyeleri davet edilmedi. Denktaş, "Talat'ın davet edilmesi protokol olarak uygun olmazdı" dedi.

Hükümetin "jest" olarak çıkardığı kararnameyle madalya verilmesi kararlaştırılan Denktaş, kızları Ender ve Değer, eşi Aydın Denktaş'la bugün Ankara'ya gelmeden önce Milliyet'e değerlendirmelerde bulundu:

EN ANLAMLI HATIRA

Türkiye devleti adına böyle bir madalya verileceği duyuruldu. Tabiatıyla müteşekkirim. Görüşmeci olduğum uzun yıllar boyunca lehte, aleyhte birçok söz söylendi. Bunlara aldırmaksızın, Dışişleri Bakanlığı ile Kıbrıs Türklerinin haklarını müşterek milli bir davanın tayin edilmiş çizgileri içerisinde yürütmeye çalıştım. Aileme bırakabileceğim en önemli ve anlamlı hatıra olacak.

BEKLEMİYORDUM

Görev yapan kişi bir karşılık beklemez. Ben de açıkçası böyle bir takdir beklemiyordum. Ama kendileri düşünmüşler. Teşekkür ederim.

AKP İLE İLİŞKİLER

Her hükümetle acı tatlı hatıralarım var. Yaşananlar fikir ayrılığı meselesidir. Ama tüm hükümetlerle ilgili ayrılıklar daima Türkiye'nin istediği şekilde halledildi. Öyle de olması lazım. Biz kendi başımıza yürüyemeyiz. Basında bazı beyanatlar, tatsızlıklar oldu. Bunlar arkada kaldı. Kıbrıs Türkleri olarak bizim kimseye gücenme, kırılma lüksümüz yoktur.

TALAT'A DAVET

Bana madalya verilecek diye, memleketin cumhurbaşkanını ayağa kaldırmanın bir anlamı yok. Bence davet edilmesi doğru değildir. Protokole sığmaz. Davet edilmiş olsaydı biraz anormal olacaktı.

11 TORUNU NASIL GETİREYİM

Eşim ve 2 kızımı bildirdim. Oğlumun (KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş) toplantısı var. Erteleyebilirse gelecek. 11 torunum var. Birini götürsem, diğerine ayıp olur. En iyisi hiçbirini götürmeyeyim dedim.

Haber: Uktu Çakırözer
Kaynak: