BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.510,10

Sezen Aksu 40'ıncı sanat yılında

Sezen Aksu 40'ıncı sanat yılında

Sezen Aksu 40'ıncı sanat yılında verdiği bir röportajda bilinmeyenlerini anlattı. Politik duruşuyla ilgili sorulara ise ilk kez cevap verdi

Sezen Aksu 40'ıncı sanat yılında

Sezen Aksu 40'ıncı sanat yılında verdiği bir röportajda bilinmeyenlerini anlattı. Son zamanlardaki politik tavrı nedeniyle kendisine yapılan eleştirilere de ilk kez cevap verdi.

Sezen Aksu 40'ıncı sanat yılında

Sezen Aksu “Birileri bize bu ülkede kalıcı barışı tesis edeceğine ve evrensel hukuk kuralları içinde Türkiye’yi demokratikleştireceğine dair bir söz verdi. Ben de bu vaatlere şans tanıdım.”

Sezen Aksu 40'ıncı sanat yılında

Hürriyet'ten Çınar Oskay'a verdiği röportajda, hayatı boyunca bir grupla, partiyle ya da kalabalıklarla bir aidiyet duygusu içinde olmadığını ve doğru bulduğuna yürüdüğünü söyleyen Sezen Aksu "yetmez ama evet" konusunda da şunları söyledi: " Birileri bize bu ülkede kalıcı barışı tesis edeceğine ve evrensel hukuk kuralları içinde Türkiye’yi demokratikleştireceğine dair bir söz verdi. Ben de bu vaatlere şans tanıdım. “Hayır” demek de bir seçenekti, o da onların fikriydi."

Sezen Aksu 40'ıncı sanat yılında

Kürt açılımına destek verdiğini söyleyen Aksu; "2002 yılında ‘Türkiye Şarkıları’nda, Türkiye’de yaşayan farklı kimliklerden müzisyenlerle kendi dillerinde ben de onların dilinde şarkı söyledik. Sonra bütün ekip gitti ifade verdi, nedense bir tek bana ilişmediler. Çok hastaydım o sıra. Osman Müftüoğlu “Ne olursa olsun sahneye çıkacaksın” dedi. Hastalığım sistemimi çökertebilirdi, adrenalin salgılamamam gerekiyordu. İçimde bir korku vardı. Başıma bir şey gelirse, içimde kalmasın, bunu yapmış olayım istedim."