BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.426,50
HABER /  GÜNCEL

Şeyh Abdurrahman Alagöz Suruç bombacısı kimdir?

Suruç patlamasının faili olan Şeyh Abdurrahman Alagöz Adıyamanlı bir üniversite öğrencisi çıktı. Şeyh Abdurrahman Alagöz boyacılık yapıyormuş peki kimdir nasıl biridir?

Abone ol

SURUÇ patlaması canlı bomba faili kesinleşti ve isminin Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu açıklandı. Diyarbakır bombacısı gibi Şeyh Abdurrahman Algaöz de Adıyamanlı çıktı. Peki Suruç bombacısı Abdurrahman Alagöz kimdir nasıl biridir annesi anlattı.
suruc-patlamasi-canli-bomba-şeyh-abdurrahman-alagöz-kimdir.20150722133147.jpg
32 kişinin ölümüne sebep veren Suruç patlamasının faili belli oldu. Saldırıyı yapan kişinin Şeyh Abdurrahman Alagöz isimli kişi olduğu ortaya çıktı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ
Suruç canlı bombasının kimliği yapılan DNA testi ile belirlendi. Suruç patlamasında ölen saldırganın üniversite öğrencisi olduğu ancak nerede okuduğu henüz açıklanmadı. Suruç patlamasının canlı bombası Şeyh Abdurrahman Alagöz ile ilgili ulaşılan bir diğer bilgi ise 2 ay önce IŞİD çetelerine katıldığı yönünde oldu.

AYAKKABI BOYACILIĞI YAPIYORDU
Abdurrahman Alagöz annesinin anlattıklarına göre ayakkabı boyacılığı yaparak ailesine katkıda bulunuyordu.

şeyh-abdurrahman-alagöz-suruç-patlamasi.20150722134529.jpgABDURRAHMAN ALAGÖZ'ÜN ANNESİ: 6 AYDIR YURT DIŞINDAYDI
Suruç canlı bombasının annesi Semüre Alagöz, oğlu ile en son Ramazan ayından önce telefonla görüştüğünü söyledi. Semüre Alagöz, bugün polislerinde gelerek çocuklarını sorduğunu söyledi. Anne Alagöz, çocukları Abdurrahman ve Yunus Alagöz’ün 6 ay önce yurtdışına gittiği anlattı.

ANNENİN ANLATTIKLARI

Canlı bombanın annesi Alagöz şunları anlattı;
“Oğlum Abdurrahman, Adıyaman’da boyacılık yapıyordu. Abisi Yunus ile birlikte çalışıyordu ve evi ikisi geçindiriyordu. Yurtdışına ilk önce Abdurrahman gitti. Sonra abisi Yunus. 6 aydır yurt dışındalar, fakat ne iş yaptıklarını bilmiyorum hiç söylemediler. Sadece iyi olduklarını merak etmememizi söylediler. Abdurrahman ile en son Ramazan ayından önce görüştük. Şuan nerede bilmiyorum. Yurt dışında nereye gittiğini inanın bilmiyorum. Hiçbir şey demediler. Sadece yakın bir zamanda döneceklerini söylediler. IŞİD’e katılıp katılmadığı veya Cihat için Suriye gidip gitmediklerini de bilmiyorum. Benim çocuklarım çok iyi insanlardır. Komşularıma sorun kimseye zarar vermez benim çocuklarım.”

HDP BOMBACISI GİBİ O DA ADIYAMAN’LI
Alagöz’ün Adıyamanlı olması, akıllara, HDP’nin 5 Haziran’daki Diyarbakır mitingine dönük gerçekleştirilen bombalı saldırının faili olan yine Adıyamanlı Orhan Gönder’i getirdi. IŞİD çetelerinin uzun bir süredir kentte aktif örgütlenme içerisinde olduğu ve çok sayıda kişinin çetelerin saflarına katıldığı yönünde iddialar yoğunlaşmıştı.

KADIN CANLI BOMBA DA MI VAR?

Habertürk'ten Umut Tütüncü'nün haberine göre ise saldırıda kimliği tespit edilemeyen ancak kadın olduğu belirlenen ikinci bir şüpheli ortaya çıktı. Saldırıda cesedi parçalanan kadın şüphelinin kimlik tespiti için çalışmalar sürdürülüyor.

SURUÇ PATLAMASI

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Kobani'nin yeniden inşası için bölgeye gitmek isteyen grup basın açıklaması yaptığı sırada canlı bomba saldırısı gerçekleştirilmişti.

Olayda 32 kişi hayatını kaybetmişti.