BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,68
ALTIN 2.524,69
HABER /  GÜNCEL

Seydişehir'de bayram öncesi çok acı olay

Konya'nın Seydişehir İlçesi Kumlucu Mahallesi'nde balık tutmaya giden ailenin 13 yaşındaki oğlu Semih Can Çeleb, dengesini kaybedip Çarşamba Çayı'na düştü.

Abone ol

Semih Can'ı kurtarmak isteyen babası 47 yaşındaki Yavuz Çeleb, ağabeyi 19 yaşındaki Hüseyin Çeleb ve amcası 45 yaşındaki Oğuz Çeleb, suyun akıntısında kayboldu. Suda boğulan baba Yavuz Çeleb'in cesedi yaklaşık 2 kilometre ileride bulundu.

Seydişehir ilçesinde dün sulama kanalına düşen çocuk ile onu kurtarmak için atladıkları suda kaybolanlardan ağabeyi ve babasından da acı haber geldi. Dün akşam cesedi bulunan amcadan sonra baba ve oğullarının cansız bedenlerine bayram sabahı ulaşıldı.

Olay, bugün saat 17.45 sıralarında Seydişehir'in eskiden köy statüsünde olan Kumluca Mahallesi'nde meydana geldi. Yavuz Çeleb ve ailesi Ramazan Bayramı'nı geçirmek için memleketleri Kumluca Mahallesi'ne gitti. Yavuz Çeleb, oğulları Hüseyin Çeleb, Semih Can Çeleb ve kardeşi Oğuz Çeleb ile birlikte Çarşamba Çay'ın da balık tutmaya gitti. 

ÜÇ KİŞİ DE SUYUN AKINTISINA KAPILDI

İddiaya göre çayın kenarında duran Semih Can, dengesini kaybedip suya düştü. Semih Can'ın akıntıya kapıldığını fark eden baba Yavuz Çeleb, ağabeyi Hüseyin ve amcası Oğuz Çeleb de, Semih Can'ı kurtarmak için suya atladı. 3 kişide suyun akıntısına kapıldı. Durumu fark eden çevredekiler jandarma ve itfaiye ekiplerine haber verdi. 

BABANIN CESEDİ 2 KM ÖTEDE BULUNDU

İtfaiye ekipleri akıntıya kapılan Yavuz Çeleb'in cesedini düştükleri noktanın yaklaşık 2 kilometre ilerisinde buldu.

CENAZELERE BAYRAM SABAHI ULAŞILDI

Konya'dan babasıyla kabir ziyareti için geldiği Seydişehir ilçesine bağlı Kumluca Mahallesi yakınlarındaki kanala düşen Semihcan Celebe (13) ile onu kurtarmak için kanala girdikten sonra kaybolan 3 kişiden, ağabeyi Hüseyin (17) ve babası Oğuz Celebe'yi (44) arama çalışmaları sabah erken saatlerde yeniden başladı.

Arama kurtarma ekipleri yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından baba ve iki oğlunun cesedine ulaştı.

Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, sulama kanalında kaybolan baba ve iki çocuğun cesedine ulaştıklarını söyledi.

Akıntıya kapılan baba Oğuz Celebe'yi olay yerinden 3 kilometre, Hüseyin'i 4 kilometre, Semihcan'ı ise 8 kilometre uzaklıkta bulduklarını belirten Sonel, "Bugün 05:30'da AFAD ve jandarma ekiplerince başlayan arama çalışmaları 07.30'da sonuçlandı" dedi.

Celebe ailesinin diğer fertleri ve yakınları ise bayram günü yaşadıkları bu aile faciasının derin üzüntüsü içinde.