BIST 9.555
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.485,85
HABER /  GÜNCEL

Şevval Sam'dan CHP'li başkana sert tepki!

Şevval Sam, konuşması sırasında Başkan Mustafa Akaydın'ın jüri başkanı Müjde Ar'ın kulağına eğilip birşeyler fısıldamasına tepki gösterdi

Abone ol

Kadın' temasının işlediği '48'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin basın toplantısında CHP'li başkan ve ünlü sanatçı Şevval Şam arasında gergin dakikalar yaşandı

Kadın temasının işlendiği Kadın' temasının işlediği '48'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Jüri basın toplantısında, 'Kadına yönelik şiddet' konusunda konuşan jüri üyesi Şevval Sam, bu sırada jüri başkanı Müjde Ar'a bir şeyler fısıldayan Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'a, "Konsantrasyonum dağıldı" diyerek tepki gösterdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 48'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin tamamı kadınlardan oluşturulan Ulusal Uzun Metraj Jürisi, basın toplantısı düzenledi. Toplantıya jüri başkanı Müjde Ar, yönetmen Handan İpekçi, oyuncu Bergüzar Korel, yazarlar Ayşe Kulin, Yaşar Seyman, sanat yönetmeni Annie Geelmuyden Pertan, müzisyen ve oyuncu Şevval Sam, sinema eleştirmeni Melis Behlil, akademisyen Prof.Dr. Serpil Kırel ve gazeteci Çiğdem Anad katıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV Başkanı Mustafa Akaydın tek erkek olarak katıldı.

ŞEVVAL SAM'DAN TEPKİ

Oyuncu ve müzisyen Şevval Sam, televizyonun zorla evlere girdiğini ve çocuğunu televizyon karşısına bırakıp bulaşığı yıkamak zorunda kalan bir jenerasyonu daha da kirleterek ilerlediğini söyledi. Medyanın bir yandan şiddetin dilini sert kullanırken kadına yönelik şiddete daha fazla şahit olmaya başladığını dile getiren Sam, "Bunun arasındaki ayrımı iyi analiz etmek lazım" dedi. Şevval Sam, konuşması sırasında Başkan Mustafa Akaydın'ın jüri başkanı Müjde Ar'ın kulağına eğilip birşeyler fısıldaması üzerine "Konsantrasyonum dağıldı" diyerek tepki gösterdi. Başkan Akaydın, bu tepki üzerine ellerini bağlayarak arkasına yaslandı.

ANAD ARAYA GİRDİ

Şevval Sam'ın konsantrasyonunun dağıldığı anda araya giren gazeteci Anad, kadına yönelik şiddetin her zaman varolduğunu, artarak büyüyen de bir sorun olmadığını, ama medyanın daha fazla gündemde tuttuğu için görünür hale geldiğini savundu.

Oyuncu ve müzisyen Şevval Sam, bu noktada bu ses daha fazla duyuluyorsa sanatın dönüştürücü bir şeyler yapması gerektiğini savundu. Bu kanayan yaranın sarılmak zorunda olduğunu kaydeden Sam, "Sinema farkındalık yaratmak açısından çok önemli bir kanal" dedi.

DİRENİŞ VE KARŞI GELMEK

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Jüri toplantısı, Şevval Sam'ın şiddete karşı direniş mesajıyla sona erdi. Oyuncu Sam, "Bunlar değişecek ama bu anlayışı gelecek nesillerin zihinlerine yerleştirmek durumundayız. Özgür ifade biçimi korkularla bastırılmış vaziyette. Daha kitapları basılmadan toplatılmış insanlar, toplumda bir korku yaratıyor. Toplumsal şiddete her yerinde direnerek, karşı gelerek otosansürden kurtulmamız gerekiyor" diye konuştu.