BIST 9.769
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.435,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Sevsin senin gibi Atatürkçüyü

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP), Atatürkçülük üzerinden yüklendi.

Abone ol

CHP’nin ‘sözde’ Atatürkçü olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, “Yakaya bir Atatürk rozeti, bayrağımıza bir Atatürk resmi, ben Atatürkçüyüm, ah ne kolay, sevsin senin gibi Atatürkçüyü” dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İzmir temasları kapsamında partisinin il başkanlığı tarafından Swiss Otel’de düzenlenen Çözüm Süreci Konferansı’nda konuştu. AK Parti İzmir milletvekilleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve engelli vatandaşların katılımı ile gerçekleşen konferansta konuşan Müezzinoğlu, ağırlıklı olarak CHP ve MHP’ye yüklendi. CHP ve MHP’nin, İzmir’de, Ege’de gelip cumhuriyetçilik yaptığını ileri süren Müezzinoğlu, “Burada gelip milli irade şovu yapıyorlar, özgürlük naraları atıyorlar, Atatürkçülük yapıyorlar. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu en ilkesel cümlesinin arkasında durmayan CHP’nin Atatürkçülüğü özde Atatürkçülükmüdür, sözde Atatürkçülükmüdür? Ege’de Egelileri bu sorunun cevabını bana değil vicdanlarına vermesini bekliyorum. Yakaya bir Atatürk rozeti, bayrağa bir Atatürk resmi, ben Atatürkçüyüm, ah ne kolay, sevsin senin gibi Atatürkçüyü” dedi.

“MİLLET ADINA SİYASET YAPMIYORLAR”

Siyasetçilerin millet adına siyaset yapması gerektiğini, CHP ve MHP’nin de millet adına siyaset yaptıklarını söylediklerini aktaran Müezzinoğlu, “Ama CHP ve MHP’nin millet adına siyaset yapıp yapmadığını iyi analiz etmek lazım. Milleti çatıştıran, milleti ayrıştırarak milletin bir kısmını ayrıcalıklı, bir kısmını farklı gören bir anlayışı da reddetmemiz lazım. Benim için en kolayı İzmir’de milliyetçi, Edirne’de ulusalcı konuşmalar yapmaktır. Ama Hakkari de benim, Diyarbakır da Edirne kadar benim. Diyarbakır’ı, Siirt’i, Hakkari’yi yok sayıp hele bir İzmir’e gidelim Kordon’da bayrak sallayalım, Türk bayrağını çok seviyoruz dersen bunu Hakkari’de, Diyarbakır’da, Siirt’te de yapmalısın. Bizim bu sorunu çözmemiz lazım. Bu sorunu İzmir’in, Marmara’nın, Trakya’nın çözmesi lazım. CHP ve MHP Güneydoğu’da, Türkiye ortalamalarının yarısı kadar oy almış olsaydı bugün Türkiye bu bedelleri ödemezdi.” diye konuştu.

SEZGİN TANRIKULU’NA YÜKLENDİ

İsim vermeden Diyarbakırlı olan CHP Genel BaşkanYardımcısı Sezgin Tanrıkulu’na yüklenen Müezzinoğlu, “Diyarbakırda doğmuş büyümüş, baro başkanlığı yapmış birinin CHP'de genel başkan yardımcısı olması evet doğrudur ama onun Diyarbakır’dan milletvekili adayı olmayıp, İstanbul’dan banko seçilecek bir yerden seçiliyorsa o zaman burada siyaset yok, burada milletvekilliği rantı var. Burada Diyarbakır’ı düşünmek, sahip çıkmak, onunla ilgili projeler yapmak yok.” dedi.

İSTİKLAL HARBİ RUHU

Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları'nda Diyarbakır’ın, Hakkari’nin, Balkanlar’ın, Gümülcine’nin var olduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, “Bizim yeniden bu kardeşliği yakalayabilme adına sorunu çözmemiz gerekiyor. Sorunu, milletle paylaşarak, milletle birlikte çözeceğiz. Kardeşlik duygularının güçlendirdiği, birbirine kızan, birbirine düşmanlık yapan değil, birbirine değer veren, birbirini seven bir yolculuğu hep birlikte yaşayacağız” diye konuştu.