BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.425,95
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Şevki Yılmaz yine sahnede

Eski Refah Partisi Milletvekili ve Rize Belediye Başkanı Şevki Yılmaz, yaklaşan genel seçimlerin önemini vurgularken, "18 Mart ne ise 12 Haziran da odur." dedi.

Abone ol

Yılmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü münasebetiyle Düzce’de ‘Çanakkale Ruhu’ konulu bir konferans verdi. Yılmaz, bugün de vatana kastetmek isteyen yerli ve yabancı zihniyetlerin bulunduğunu belirterek, Çanakkale ruhunun yaşatılması ve sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Bu ruha sahip çıkmak isteyenlerin bugüne kadar çok büyük engellerle karşılaştığını, kendisinin de onlardan biri olduğunu dile getiren Yılmaz, ecdadın bu ruhunu yaşatmak, Çanakkale ruhunu hakim kılmak için şehir şehir dolaşmak ve insanları uyarmaktan başka bir suçu olmadığını söyledi. Yılmaz, en büyük vasiyetinin kendisi hakkında hazırlanan iddianamenin kefenine konulması olduğunu kaydetti.

İslam aleminin savunmasında Anadolu müdafaasının çok önemli yer tuttuğunu söyleyen Yılmaz, bu yüzden Çanakkale’de İslam coğrafyasının bir çok yerinden asker bulunduğunu ifade ederek, "253 bin şehidin verildiği Çanakkale’de o günkü nüfusa oranla her 40 kişiden biri şehit olmuştur. Bugün buraya ecdadın arkasından ağlamaya değil, tarihten ibret almaya geldik." dedi

"ERBAKAN HOCA BİR ÇİÇEK AÇTI, ÇANKAYA’DA GÜL, HÜKÜMETTE TAYYİB-İ BÜLBÜL OLDU"

İttihatçılar gibi Ergenekon çetesinin de ülkeyi maceraya sürüklemek istediğini anlatan Yılmaz, vatan savunmasında eğitim ve siyasi mücadelenin önemini vurguladı. Yılmaz’ın eski başbakanlar Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan’ı rahmetle anması salonda büyük coşkuya sebep oldu. Çanakkale ruhunun yaşatılmasında ‘hocam’ dediği Necmettin Erbakan’ın çok emeği bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, "Erbakan hoca bir çiçek açtı, Çankaya’da gül, hükümette Tayyib-i bülbül oldu." şeklinde konuştu.

Yaklaşan 12 Haziran genel seçimlerinin önemine değinen Yılmaz, Ergenekon benzeri derin güçlerin son kozlarını oynayacağını, var güçleriyle mücadele edeceklerini, ittifak yapacaklarını ve her türlü çete oyunlarını deneyeceklerinin altını çizdi. Yılmaz, "18 Mart ne ise 12 Haziran da odur. Bu seçimlere gereken özen gösterilmelidir. Bu seçimlerden sonra Türkiye’nin önü Allahın izniyle açılacaktır." diye konuştu.

Çanakkale ruhunun yaşatılabilmesi ve korunabilmesi için Kur’ana ve sünnete sarılmanın yanısıra particilik, tarikatçılık, mezhepçilik ve kavmiyetçilikten de uzak durulmasını reçete olarak sunan Yılmaz, bir parti mensubu olmayıp particilik yapan, tarikat ehli olmak yerine tarikatçılık yapan, mezhep ve kavim taassubu yapanların ümmet bilincini ve Çanakkale ruhunu yok ettiğini sözlerine ekledi.