BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Sevilay Yükselir'den Dumanlı'yı çıldırtacak benzetme

Yazar Sevilay Yükselir, Yeni Akit muhabirine tokat attığı iddia edilen Ekrem Dumanlı'yı köşesinde yazdı.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, muhabire tokat atmakla suçlanan Ekrem Dumanlı'yı Recep İvedik'e benzetti.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, TÜYAP Kitap Fuarı'nda kendisine soru soran Yeni Akit Gazetesi muhabiri Mehmet Özmen'e güç kullanmakla eleştiriliyor. Dumanlı'nın korumaları olaya müdahale edince olay büyümüş ve muhabir tartaklanmıştı.

Cemaat çevresinde 'sevilmeyen kadın' diye nitelenen Yükselir'in hedefinde kavgalı olduğu Zaman'ın tepesindeki isim vardı. Bugünkü yazısında olayı değerlendiren yazar, Dumanlı'nın iç dünyasını böyle anlattı:

"BİR TOKAT YEMEDİĞİM KALMIŞTI"

"Sakalsız Hoca'sı tarafından Zaman gazetesini yönetsin diye başına oturtulmuş olan Ekrem Dumanlı, Akit gazetesi muhabiri Mehmet Özmen'i tokatlamış. Yetmemiş bir de yanındaki adamlarına tartaklatmış. Neden? Çünkü Özmen gazetecilik yapmış ve "Cemaat'in Güneydoğu'da HDP'yi desteklediği söyleniyor. Doğru mu?" diye bir soru sormuş. Özmen'i tanısaydım daha ona en başında derdim: "Aman kardeş sakın o adama soru sormaya falan kalkma" diye. Çünkü ben de 2012'de patlak veren ve tarihe 7 Şubat olarak geçen MİT krizi ile ilgili kendisine bir soru sormuştum da bu köşeden Türkiye'nin en seçkin gazetelerinin yayın yönetmelerinin gözleri önünde bir tokat yemediğim kalmıştı. Ettiği hakaret hâlâ kulaklarımda çınlıyor muhteremin.

"İÇİNDE GİZLEDİĞİ BİR RECEP İVEDİK VAR"

Dolayısıyla şaşırmadım son eylemi karşısında. Sadece şu yorumu yaptım duyunca: "Adam baktığında beyefendi, ağır başlı görünüyor ama aslında içinde gizlediği bir Recep İvedik var ve İvedik çok fazla dayanamadı bu bastırılmışlığa, dışarı fışkırdı!"

ekrem-dumanli.20141119091845.jpg

SALİH TUNA: DUMANLI TOKADI ÇOK SİNSİDİR

Hükümete yakın köşe yazarlarının gündeminde Ekrem Dumanlı vardı. Yeni Şafak gazetesi Salih Tuna, bugünkü yazısını bu olaya ayırdı.

Osmanlı tokadı ile Dumanlı tokadı arasındaki farkları ayrıntılarıyla ele alan yazar, "Osmanlı tokadı harbidir; nerden geldiği ve kimin attığı bellidir, faili konusunda herhangi bir tartışmaya neden olmaz. Dumanlı tokadı çok sinsidir; güvenlik kamerası veya aktüel kamera görüntüleri olsa bile hangi kol nerden uzanmıştır, tartışmalıdır." diyor.

"DUMANLI TOKADI MÜSLÜMANA"

İki tokat arasındaki farkları ayrıntılarıyla sıraladıktan sonra yazar, yazısını bu sözlerle tamamlıyor:

"Osmanlı tokadı “mehter marşını” akla getirir; Dumanlı tokadı, “Kırmızı” grubunun “Geri (Kaypak)” parçasını. Osmanlı tokadı oradan vurursa gol olur gibidir; Dumanlı tokadı karambolde elle atılan “gol” gibidir. İki tokat arasındaki en temel fark da şudur: Osmanlı tokadı küffara atılır, Dumanlı tokadı Müslümana!"