BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.427,35
HABER /  MEDYA

Sevilay Yükselir'den 'bomba' Cemaat yazısı

Sevilay Yükselir'den yargıda olduğu iddia edilen 4 bine yakın pararlel yapılanma mensubu hakim ve savcı hakkında bomba yorum.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, yargıda Gülen cemaatine bağlı olduğu iddia edilen hakim ve savcılar için "Keşke her biri canlı bomba olup kendini patlatsa da biz de yargıyı ahtapot gibi ele geçirmiş olan bu yapının mensuplarının tamamından kurtulsak!" diye yazdı.

Yetkisi kapsamında olmadığı halde Hidayet Karaca ve tutuklu 63 polis hakkında tahliye kararı veren 32. Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer'in ardından yargıda "paralel yapılanma" yeniden gündemde.

Cemaat çevrelerinde "sevilmeyen kadın" yakıştırmasıyla anılan Sevilay Yükselir, "Yargıda paralelcilerin tamamı temizlenebilir mi?" başlıklı yazısında bu yapının "temizliğinin" zor olduğu görüşünü paylaştı.

GİZLENİYORLAR

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir'in "Şu anda yargıda 4 bine yakın paralel cunta elemanı savcı ve hâkim var ve HSYK bu 4 bin kişiyi temizlemek için düğmeye bastı!" sözlerini köşesine taşıyan yazar, bu isimlerin kendilerini çok iyi gizlediğini savundu.

Fethullan Gülen'in "Devletin kılcal damarlarına sızın ve deşifre olmamak için de ne gerekiyorsa yapın!" sözlerine yer veren Yükselir'e göre kritik noktalarda bulunan bu kişileri ayırt etmek mümkün değil.

HSYK'nın görevden aldığı iki hakim hakkında "Çok şaşırdık! Çünkü ikisi de Gülen Cemaati ile bağları olduğunu belli edecek hal ve tavır sergilemedi şimdiye kadar!" diye söylendiğini hatırlatan yazar, yazısını polemiklere konu olacak ifadeyle tamamladı:

"KEŞKE HER BİRİ CANLI BOMBA OLUP KENDİNİ PATLATSA..."

"Savcı Demir'in 'HSYK Paralel Örgüt mensuplarını temizlemek için düğmeye bastı' iddiası gerçekçi durmuyor. Böyle bir niyet muhakkak vardır ama bu niyetle yola çıkılması mümkün değil zira yukarıda da dediğim gibi, sayıları 4000 kadar olsa da bunların kim ya da kimler olduğuna dair somut delil, argüman yok HSYK'nın elinde. Var olanlar vardır belki ama sayıları 100'ü geçmez! Dolayısıyla HSYK'nın işi zor! Kolay olması için tamamının her şeyi göze alıp tıpkı 17-25 Aralık savcıları gibi ya da geçen hafta sonunda olduğu gibi gözünü karartıp örgütün çıkarına olacak kararlara imza atarak harakiri yapması lazım!
Keşke yapsalar... Keşke her biri canlı bomba olup kendini patlatsa da biz de yargıyı ahtapot gibi ele geçirmiş olan bu yapının mensuplarının tamamından kurtulsak!"