BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sevilay Yılman'dan gündemi sarsacak Kılıçdaroğlu ifşası

Habertürk yazarı Sevilay Yılman gündemi sarsacak bir yazı kaleme aldı. Yılman, CHP'de 9 seçim kaybettiği halde Kılıçdaroğlu'nun koltukta kalmasını Alevi olmasına bağladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan değişsin taleplerine verdiği “Bana bir felsefi derinlik gösterebilirseniz ben bırakın kurultay yapmayı, vallahi yarın sabah giderim. Burada kalayım diye bir hastalığım yok!” yanıtı yeni bir polemiğin fitilini ateşledi.

CHP'yi yakından bilen gazetecilerden Habertürk yazarı Sevilay Yılman, bu açıklamaya "Felsefi derinlik mi, Alevilik mi Kemal Bey?" başlıklı bugünkü yazısında tepki gösterdi. "Bizim mahalle başta olmak üzere gelecek çok sert tepkilere rağmen Sayın Kılıçdaroğlu’yla ilgili bir şeyi ifşa ediyorum." diye yazan Yılman, köşesinde şu ifadeleri kullandı:

ACIKLI GERÇEK BUDUR: "9 seçim kaybetmiş olmasına rağmen Sayın Kılıçdaroğlu’nun hala en güçlü haliyle o koltukta oturtan özelliği ne biliyor musunuz? Alevi olması… Evet! Belki bir kısmınız bu yazdıklarımı hayretle okuyor hatta şaşkınlıkla karşılıyor ama maalesef özellikle CHP içerisinde herkesin bildiği fakat kimsenin bir türlü dile getiremediği acıklı gerçek budur!

BEN DE BİR ALEVİYİM: Sakın ola kimse beni mezhepçilikle falan suçlamaya kalkmasın zira ben de bir Aleviyim ve yaptığım şey de mezhepçilik değil, aksine sosyal demokrat, sol görüşlü Alevi’nin de, Sünni’nin de, Hristiyanın, Musevinin ya da ateistin iktidara güçlü alternatif olarak gördüğü CHP’deki bu sinsi Alevi mezhepçiliğine dur deyip, devamını önlemektir.

Diyecekler ki; “Neye daeaeaeiaieüieyanarak yazıyorsun bunu Sevilay? Elinde bu mezhepçiliğin yapıldığıaeiana dair bariz bir kanıt, ispat var mı?” Mezhepçiliğin belgesi mi olur? Elbette ki yok! Ancak göstergeler var… İşaretler var…aiaeiae

İMZA VERMEYENLER ALEVİ DELEGELER: Mesela Muharrem İnce’nin başını çektiği ve değişim isteyen muhaliflerin olağanüstü kurultay için imzaya çıktıklarında imza vermemekte direnenlerin çoğunluğunun Alevi Kurultay delegeleri olduğunu herkes biliyor.

Biliyorlar ama söyleyemiyorlar. Kaldı ki, bu kadar başarısız olmasına rağmen ve sokaktaki seçmen tarafından da istenmediği açık açık bilinmesine rağmen Kemal Bey’in pozisyonunu koruyor olmasında başka ne etkili olabilir?"

Sevilay Yılman'ın yazısının tamamı