BIST 9.770
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,22
HABER /  GÜNCEL

Sevgililer Günü'nde eşine böbreğini verdi

Böbrek yetmezliği çeken adama 29 yıllık eşi kendi böbreğini verdi.

Abone ol

Geçtiğimiz yıl böbreği iflas eden adama 29 yıllık eşi Sevgililer Günü hediyesi olarak böbreğini verdi.

Antalya’da yaşayan işçi emeklisi 51 yaşındaki İdris Uysal’a, 3 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. İlaç tedavisi gören Uysal’ın böbrekleri geçtiğimiz yıl tamamen iflas etti. Böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girmeye başlayan Uysal’a böbreğini vermek için 29 yıllık eşi Ümmühan Uysal (48) gönüllü oldu.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’ne başvuran çiftin dokularının birbirine uyduğu belirlendi. Tahlillerin tamamlanmasının ardından nakil için hazırlıklara başlandı. Uysal çifti, nakil için ise İdris Uysal’ın doğum günü olan 12 Şubat tarihini seçti. Prof. Dr. Ayhan Dinçkan başkanlığındaki ekip tarafından yapılan operasyonla Ümmühan Uysal’dan alınan böbrek eşine nakledildi. Naklin başarılı geçtiğini belirten Dinçkan, çiftin servise alındığını, 1 hafta içerisinde de taburcu olacaklarını söyledi.

Organ nakliyle sağlığına kavuşan İdris Uysal, “Bugüne kadar Sevgililer Günü’nde hep ben eşime hediye alırdım. Bu kez o bana hediye verdi. Bugüne kadar aldığım en anlamlı hediye oldu. Nakil, doğum günümde gerçekleştiği için iki günü birlikte kutlamış olduk. Çifte mutluluk yaşadım” dedi. Hiç düşünmeden eşine böbreğini vermek için gönüllü olduğunu kaydeden 3 çocuk annesi Ümmühan Uysal ise “Haftanın 3 günü diyalize giriyordu. Durumuna çok üzülüyordum. Dokularımız uyunca inanılmaz bir sevinç yaşadım. Nakil iki özel güne rastlayınca bizim için daha anlamlı oldu. Biz kurtulduk ama organ nakli bekleyen çok sayıda hasta var” diye konuştu.