BIST 9.739
DOLAR 32,51
EURO 34,79
ALTIN 2.424,79

Sevgililer Günü Dolunayı“Kaderimiz Değişmeye Başlıyor”

Sevgililer Günü Dolunayı“Kaderimiz Değişmeye Başlıyor”; Dolunay’ın Burçlara Etkisi “Sürpriz Gelişmeler Var” “Kaderimiz Seçimlerimize Göre Değişmeye Başlayacak”;Kaderimizi Güzel Yönlendirmek İçin Neler Yapmalıyız?;

Sevgililer Günü Dolunayı“Kaderimiz Değişmeye Başlıyor”

Dolunay,14 Şubat’ı 15 Şubat’a bağlayan gece saat 01.54 te Aslan burcunun 26 derecesinde oluşacak.Bu dönem ve sonrasında öngöremediğimiz sürprizlerle kaderimiz değişmeye başlayacak.
6 Şubat’ta Balık Burcunda geri hareketine başlayıp, 13 Şubat’ta Kova Burcuna geçerek 28 Şubat’a kadar geri hareketini sürdürecek olan Merkür retrosu esnasında gerçekleşen bu dolunay, geçmişten gelen ve sonuçlanması gereken her şeyi sonuçlandırarak bizleri yeni bir başlangıçlara hazırlayacak.  Bildiğiniz gibi eskiyi tamamen bitirmeden yeniliklere sağlam başlayamayız.

Merkür retroları geçmişteki çözülmemiş konuları geri getirir ve retro döneminde gerçekleşen dolunay süregelen işleri ve durumları bir sonuca ulaştırır. Beklenilmeyen sürprizler gerçekleşir.

6 Şubat öncesindeki beklentileriniz sürprizlerle sonuçlanabilir. Uzun süredir evlenme teklifi bekleyenler, evlenme teklifi alabilirler, uzun süreden beri sürüncemede olan hukuki davalar sonuçlanabilir, sunduğunuz ama size yanıt gelmeyen projeler size dönebilir. Geçmişten gelenler hakkında karar verip harekete geçebilir ve güzel sonuçlara ulaştırabilirsiniz.

6 Şubat sonrasında yani retroda yeni gelen tekliflerle ilgili karar ve eylemleri 1 Mart’a bırakın.

Çok ciddiyim retro döneminde yapılan tüm yenilikler ya da yeni başlangıçlar, büyük olasılıkla hayal kırıklığı ile sonuçlanabilir. 6 Şubat sonrasında, iş teklifi mi aldınız, o zaman iş teklifi hakkındaki kararınızı 1 Mart a kadar bekletin.  Başlatırsanız büyük bir olasılıkla kısa sürede bitecektir. Ev alırsanız pişman olabilirsiniz, yeni işe girerseniz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz, yeni bir ilişkiye başlarsanız bir anda ilişkiyi sonlandırabilirsiniz. Aldığınız yeni eşyalar bozulabilir, geri vermek zorunda kalabilirsiniz. Bu dönem sadece geçmiştekileri şifalandırma, çözme ve bir sonuca bağlama zamanıdır.

“Kaderimiz Seçimlerimize Göre Değişmeye Başlayacak”

Bilinçaltımızın inandıkları ve planetlerden gelen şuaların etkileri bizleri, eğer bilinçli olarak seçim yapmaz ve irademizi ortaya koymazsak, bir akıntıda gibi oradan oraya sürükler. Kendimizi hiç istemediğimiz, olmaktan korktuğumuz yerlerde ya da durumlarda bulabiliriz. Bu nedenle Allah’ın bizlere verdiği en güzel armağanlardan biri olan irade ile kendi yaşamımızı yönlendirebilir ya da yönetebiliriz. 14-15 Şubat Dolunay’ından sonra kadersel değişim başlıyor, yaşam nehrinde ya bir yerlere sürükleneceğiz, ya da kendi seçtiğimiz hedeflere ulaşacağız. Seçim bizim :)

Kaderimizi Güzel Yönlendirmek İçin Neler Yapmalıyız?

Hepimiz için geçerli olan yapmamız gereken püf noktalar şunlardır;
6 Şubat’tan önce başlayan işlerle ilgilenip çözüm getirip sonuçlandırma yoluna gitmeliyiz.
6 Şubat sonrasında gelen ve yeni olan tüm konular hakkında 1 Mart’a kadar hiçbir karar vermemeli ya da eylemde bulunmamalıyız.
Dolunayla gelecek sürprizleri fark etmek ve değerlendirmek için, esnek olup, her şeyin güzel yönünden görmeye çalışmalıyız. Bilinçaltımızda ve bilincimizde geleceğimizin güzel olacağına dair inanç geliştirmeliyiz.
En önemlisi, böylesine kadersel değişim dönemi öncesinde Allah’ın ipine sarılmalı, yürekten dua edip, zikir çekmeliyiz.

1 Mart’a hem Merkür retrosu bitmiş olacak hem de yeni ay doğacak. Güzel bir gün olacak.

Bu yıl gökyüzü çok atraksiyonlu hemen ardından, 2 Mart-20 Mayıs arasında terazi burcunda gerçekleşecek Mars retrosu bizi bekliyor olacak.2 Mart gelmeden önce yapmanız gerekli olanları
“2 Mart’a Az Kaldı” yazımda belirtmiştim. Kendinizi hazırlamak için dilerseniz bu yazıma göz atabilirsiniz..

Dolunay’ın Burçlara Etkisi  “Sürpriz Gelişmeler Var”

Şimdi gelelim Merkür retrosu esnasında gerçekleşecek dolunayın genel olarak burçlara yapacağı etkilere.

Koç burcunun 5. Evinde gerçekleşecek dolunayın etkisiyle;  Merkür retrosu öncesinde özellikle yeni ay döneminde geçmişinizde bırakmanız gereken

Koç Burcu İçin Esmalar
“ El Kaviyy” esması, irade gücünü arttırmak için
“ El Halim” esması, sakin olmak için
“ El Hadi” esması, doğru yolu bulmak, doğru seçim yapmak için
“ El Muhyi” esması, şifa bulmak için

alışkanlıklarınızı, yaşam şekillerinizi, zevk aldığınız unsurları, ilişkilerinizi yenileyerek bir düzene koymadıysanız, bu eski alışkanlıklar, kişiler, durum ve koşullar, yaşamdan zevk aldığınız ama size zarar verebilen durumlar tekrar yaşamınıza olarak girmeye çalışacaklardır.1 Mart’ta oluşacak yeni ay öncesinde eski olumsuz alışkanlıkları size bu dolunay bıraktıracaktır. Belki bu içmekten zevk aldığınız alkol ya da içki, yemekten zevk aldığınız yağlı yiyecekler, sizi sabaha kadar uykusuz bırakan internet alışkanlığınız, ayrılmak istediğiniz ama ayrılmaya cesaret edemediğiniz ilişkiniz, istemeyerek gittiğiniz işiniz, hayatınızda var olmak için sizin kararınızı tekrar yoklayacaktır. Dolunay ise size zarar veren ve gelişimize ket vuran her ne varsa hepsini olumlu bir şekilde sonlandıracaktır. Üstelik sizin bir şey yapmanıza gerek kalmadan koşullar bunu gerektirecektir. Bu dönemde sağduyulu olarak sizin için doğrunun ne olduğuna karar vermelisiniz ancak kesinlikle yeni bir başlangıç yapmamalısınız. Kalp, sırt, kan damarları, bel kemiği ve omurilikle ilgili hastalıklarınız varsa bu dönemde bu rahatsızlıklarınız mucizevî bir şekilde şifalanabilir.
Size yaşamınızda zevk verecek sürpriz bir gelişme gerçekleşecektir.

Boğa burcunun 4. Evinde gerçekleşecek dolunay; eviniz, aileniz, yuvanız ve yerleşim yerleriniz, kökleriniz, işyerleriniz kısaca mekânsal ve ailesel olarak

Boğa Burcu İçin Esmalar
“ El Vekil” esması, güven ve teslimiyet, eminlik duyguları için
“ El Basıt" esması, iç huzuru ve olankaların genişlemesi için
“ El Hadi” esması, doğru yolu bulmak, doğru seçim yapmak için
“ El Muhyi” esması, şifa bulmak için

 oturttuğunuz değerleri sorgulayacağınız, geçmişe dair kıyaslamalara gireceğiniz ya da özlem duyacağınız etkileri oluşturacaktır.Mesela eskiden oturduğunuz şehre ya da eve, boşandığınız eşinize, ayrıldığınız işinize tekrar dönmeyi düşündürebilecek enerjiler akış yapabilir. Annenize olan bağlılığınız daha çok artabilir ya da annenizle ilgili sorunlarınız çözüm bulabilir. Sizin sınavınız ne istediğinize net bir şekilde karar vermek ve emin olmaktır. Ancak bunu yaparken sabit fikirli olmamalısınız, esnek bakış açısı ile olasılıklar üretmelisiniz. Yaşamdaki hedeflerinizi de sorgulayabilirsiniz. Sorgulamakta bir beis yok asıl sorgulamamakta beis var. Sorgulayın ama yeni bir şeye başlamayın. Esnek olun ama geçmişe dönmeyin. Bekleyin ve sakin olun, dolunayın yapacağı değişikliklere izin verin. Çünkü sakin ve sağduyulu olursanız, sabit fikirli olup geçmişe yapışmazsanız bu dolunay sonrasındaki yeni ay size çok güzel hediyeler sunacak.Göğüs, göğüs kafesi, akciğerler, süt bezleri, mide ile ilgili hastalıklarınız bu dönemde mucizevî bir şekilde iyileşebilir. Evinizle, yuvanızla ilgili çok güzel bir sürpriz gelişme gerçekleşecektir. 

İkizler burcunun 3. Evinde gerçekleşecek dolunay; en çok siz ikizler burcundakileri etkileyecektir. Hem sizin planetiniz geri gidiyor hem de dolunay

İkizler Burcu İçin Esmalar
“ El Fettah” esması, şans ve rızık kapılarını açmak için
“ El Halim” esması, sakin olmak için
“ El Hadi” esması, doğru yolu bulmak, doğru seçim yapmak için
“ El Muhyi” esması, şifa bulmak için

 ikizler burcunun evi olan 3. Evinizde gerçekleşiyor. Yaşamınızda çok önemli değişimler olabilir. Zihinsel algılarınız belirli bir süre karışabilir, neyin doğru neyin yanlış olduğunu idrak edemeyebilir ve karışıklıklar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle çok spor yapın ve bedeninizi harekete geçirerek zihninizin hızına bedeninizi uydurun. Uzun süredir görmediğiniz, iletişime geçmediğiniz eski arkadaş ya da sevgililerinizle görüşmeye başlayabilirsiniz. Eğer varsa onlarla aranızdaki sorunları çözümleyebilirsiniz. Özellikle kardeşlerinizle ilgili sorunlar çözümlemek ve belirli bir sonuca bağlamak söz konusu olabilir. Eski projeler harekete geçebilir ya da bir türlü bitemeyen projeleri bitirebilirsiniz. Yapmak istediğiniz ama gerçekleştiremediğiniz seyahatleri bir anda gerçekleştirebilir, almak isteyip de bir şekilde alamadığınız eğitimleri alabilirsiniz. Eskiden gelen sorunlar ya da bitmemiş işler eğer sakin olursanız sizin için çok güzel bir şekilde çözümleneceğe benziyor. Bununla beraber özellikle siz sevgili ikizler, kesinlikle ve kesinlikle 1 Marta kadar yeni bir işe, ilişkiye başlamayın sadece eskileri çözün. Bu arada uzun süredir bozuk olan ama tamir ettiremediğiniz ya da tamir olamayacağını düşündüğünüz cihazlarınız da tamir olabilir. İletişim konusunda özelikle sizi uyarmak istiyorum lütfen dilinizi sert kullanmayın, sözlerinize dikkat edin çünkü ilişkilerinizde geri dönüşümsüz olumsuz sonuçlar doğurabilirsiniz. Sizin gerginliğinizi bu dolunay kaldırmaz, tokadı çarpar ona göreJ Sakin olun, spor yapın, dans edinJ Bu arada el ve kollarınızla, omuz ve köprücük kemiğinizle, akciğerleriniz ve solunum sisteminizle, kulaklarınız ve sinir sisteminizle ilgili rahatsızlıklarınız varsa, bu hastalıklarınız mucizevî şekilde şifa bulabilir. Kendinizi çok şanslı hissedeceğiniz, çok güzel bir sürpriz kapınızda :)

Yengeç burcunun 2. Evinde gerçekleşecek dolunay sayesinde geçmişten bu yana beklediğiniz ama bir türlü alamadığınız paraları alabilirsiniz. Yine geçmişten

Yengeç Burcu İçin Esmalar
“ El Vasi” esması, maddi ve manevi bolluk ve bereket için
“ El Vacid” esması, elinizden giden maddi kayıpları geri almak için
“ El Halim” esması, sakin olmak için
“ El Hadi” esması, doğru yolu bulmak, doğru seçim yapmak için
“ El Muhyi” esması, şifa bulmak için

beri uğraştığınız ama sonuçlanamayan işler sonuçlanabilir. Bu dönemde ortaklı işlere girmemenizi öneririm. Bireysel olarak ilerlemek size bu aralar daha iyi gelecektirBu ay iş görüşmeleriniz sürse dahi anlaşmalarınızı 1 Mart sonrasına bırakın. Geçmiş projeleri bitirin, size gelen paralarla ödemelerinizi yapın. Kazandığınız paralarla ihtiyaç sahiplerine mutlaka destek olun, yetim besleyin, fakir doyurun ki bereketinize bereket katılsın. Dolunayın bitimiyle 1 Mart’taki yeni ayla size yeni kazanç kapıları ve çok güzel şanlar gözüküyor, bunları değerlendirmeye özen gösterin. Özgüveninizi yükseltecek enerjiler sayesinde bitirmeniz gerekli işleri ya da ilişkileri rahatlıkla sonlandırabileceğinizi söyleyebilirim. Siz yengeçler bu dolunaydan en şanslı çıkacak burçlardan birisiniz. Bu yüzden rahat olun. Geçmişten getirdiğiniz, boyun, boğaz, ense, troid bezleri, bademcikler, ses telleri ile ilgi problemleriniz varsa bu dönemde bu mucizevî şekilde iyileşebilirsiniz. Büyük bir kazanç sağlayacaksınız, para konusunda büyük şans ve sürpriz var :)

Aslan burcunun 1. Evinde gerçekleşecek dolunay, geçmişte insanlara verdiğiniz imajınızı sorgulatabilir. Çevrenizdekiler sizin hakkınızdaki olumlu ya da olumsuz düşüncelerini size söyleyebilirler. Bu durum değiştirmeniz gerekli davranış modelleriniz üzerine düşünmenizi sağlayabilir. Bencilce ve empati yeteneğinden yoksun davranışlarınız varsa bunları değiştirme kararları

Aslan Burcu İçin Esmalar
“ Er Rafi” esması, şan şeref artışı ve karanlıklardan aydınlığa çıkış için
“ Eş Şekür” esması, Allah’ın bahşettiklerine kibirlenmeden teşekkür etmek için
“ El Halim” esması, sakin olmak için
“ El Hadi” esması, doğru yolu bulmak, doğru seçim yapmak için
“ El Muhyi” esması, şifa bulmak için

verebilirsiniz.İçinizde sakladığınız cömertliği, hayal kırıklığına uğramaktan korkmadan ortaya koyabilirsiniz. Artık başkalarının ilgileriyle beslenmek ve her şeyi karşıdan beklemek yerine siz ilgi gösterebilir ve karşılık beklemediğiniz cömertlikler yapmaya karar verebilirsiniz.  Bu nedenle dolunay sonrasın dış görünüşünüzü ve dış dünyaya gösterdiğiniz imajınızla ilgili değişimler gerçekleştirebilirsiniz. Dış görünümünüzle ilgili estetik içerikli değişimler yapmak arzusu duyabilirsiniz ancak bununlar için 1 Mart sonrasında girişimde bulunmalısınız yoksa hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Başınız, beyniniz, dişleriniz, gözleriniz ve kaslarınızla ilgili herhangi bir sorununuz varsa mucizevî bir şekilde iyileşebilirsiniz. Görünümünüz, imajınız hakkında çok güzel bir değişiklik ve büyük bir aşk kapınızda, sürprizler var :)

Başak burcunun 12. Evinde gerçekleşecek dolunay; sizin çok ciddi bir dönüşüm içerisine gireceğinizi gösteriyor. Bu dönemde pek çok burç belirli bitişler  yaşayacak ancak siz çok daha kesin bitişlerle yüz yüze gelebilirsiniz. Merkür retrosu sağlıkla, ölümle, kaybetmeyle ilgili korkularınızı daha çok tetikleyecek duygu durumları yaşamanıza sebep olabilir.Rutin ve alışageldiğiniz yaşam şeklinizde değişimler gerçekleşebilir. Size önerim bilinçaltınız sizi korkulara çekse de siz bilinçli olarak güzel şeyler düşünmeye, geleceğe dair güzel canlandırmalar yapmaya ve kesinlikle yaşamın akışına güvenmeye devam edin.

Başak Burcu İçin Esmalar
“ El Muid” esması, yeni oluşumlara can vermek için
“ El Rauf” esması, şefkat ve merhamet için
“ El Hadi” esması, doğru yolu bulmak, doğru seçim yapmak için
“ El Muhyi” esması, şifa bulmak için

Bunun geçici bir sınav olduğunu fark edin, bu dönemde sabrınız ve güveniniz sınanacak ve siz sağlam durursanız sadece olumsuz olan durumlar son bulacak ve yeni aya ödüllerle gireceksiniz. Panikler, pimpirikli davranır evham yaparsanız yanlış durumların oluşumuna sebep verebilirsiniz. İmanınızı güvene çevirin. Bu dönem sizin manevi bağlarınızı güçlendirmeniz, sezgilerinizi yükseltmeniz için gerçek bir fırsat bu nedenle mümkün olduğu kadar dua edin ve Allah’a güvenin.  Marta kadar yeni olan hiçbir şeye başlamayın, güven ve teslimiyet duygusuyla 1 Mart’ı bekleyin. Kendinizi özgürlüğünüz kısıtlamış, hapisteymiş gibi sıkışmış hissedebilirsiniz. Bahsettiğim şekilde davranırsanız, bunlar 1 Mart itibariyle bitecek size armağanlar yağmur gibi yağacakJ Dolunayın etkisiyle sevdiğiniz ama ihmal ettiğiniz eski sevgilinizle ya da beğendiğiniz ama görüşmeye cesaret edemediğiniz kişiyle görüşme talebinde bulunabilirsiniz. Bu dönemde ayaklarınız, bacaklarınız, sinir sisteminiz, varisleriniz, damar sisteminiz, vücut sıvılarınız, lenf ve kan dolaşım sisteminiz. Tansiyonunuz ile ilgili sağlık problemleriniz varsa mucizevî bir şekilde şifa bulabilirsiniz. Yeni başlangıçlara yol açacak sürprizler sizi bekliyor :)

Terazi burcunun 11. Evinde gerçekleşecek dolunay terazilerin yaşamlarını

Terazi Burcu İçin Esmalar
“ El Latif” esması, mucizevî güzelliklerin yaşamda oluşması için
“ El Bais” esması yeni oluşumların gerçekleşmesi için
“ El Halim” esması, sakin olmak için
“ El Hadi” esması, doğru yolu bulmak, doğru seçim yapmak için
“ El Muhyi” esması, şifa bulmak için

çok değiştirecek gözüküyor.  Yaşamlarına öngöremedikleri sürprizlerlekarşılaşabilirler. Umut ketsileri beklentileri bir anda gerçekleşebilir. Yakın zamana kadar teraziler hep baskı altındaydı. Çok yakında bir fıskiye gibi enerjisini dışarıya vererek yükselecekler. Gerçi bu yükselmeyi 2010 yılından beri sabırla çalışan, iyi ve güzel işler üreten, akışa güvenen ve Allah’a dua eden teraziler daha yüksek oranda yaşayacağa benziyor. Geçmişten bu yana hep var olan gizli ya da açık düşmanları retro döneminde tekrar ortaya çıksa bile bunlarla ilgili sorunlar bu dolunayla çözüleceğe benziyor. Dolunayı sağduyulu bir şekilde atlattıktan sonra insanlara faydalı çalışmalar yapabilir, gruplar oluşturabilir bu alanlarda öncülük edebilirsiniz. Metafizikle, ilim, bilim ve teknoloji ile ilgili alanlarda başarılar yakalayabileceğiniz bir döngüye girebilirsiniz. Bununla beraber 18 Şubat-1 Mart arasında öfkelerinin sınanacağı bir dönem olabilir. Tüm terazilere sakin ve sağduyulu olun, duygularınızın esiri olmayın, dengenizi koruyun derim. Yaşamlarında bir tamamlama döngüsü yaşayan teraziler sürpriz bir biçimde evlenebilir, hamile kalabilir, yaşadığı şehri hatta ülkeyi bile değiştirebilir, ev alabilirler, ünlenebilir, iş kurabilir, yeni sosyal çevrelere girebilir, yeni dost ve arkadaşlar edinebilirler, yeni teknolojik cihazlar alabilirler.  Radikal değişimler bekliyor Satürn sınavından başarıyla geçen terazileri. Bu arada diğer burçlarda da belirttiğim gibi 1 Mart’a kadar asla evlenmeyin, ev almayın, taşınmayın, yeni bir işe başlamayın sadece geçmişten yani retro öncesindeki dönemden gelen işleri bitirin. Bu dönemde kalp, kan dolaşımı, kan basıncı, baldırlar, topuklar, ayaklar, bilekler, lenf sistemi, adaleler ile ilgili rahatsızlıkları varsa mucizevî bir şekilde şifalanabilirler. Ani ve güzel değişimler, evlilik teklifi, yeni bir iş teklifi gibi muhteşem sürprizler sizi bekliyor, beklemediğiniz çok güzel hediyeler de alabilirsiniz :)

Akrep burcunun 10. Evinde gerçekleşecek dolunay; toplum içerisindeki

Akrep Burcu İçin Esmalar
“ El Kaviyy” esması, irade gücünün artması için
“ Er Rahim” esması, merhamet enerjisinin yükselmesi için
“ El Aziz” esması, şan ve şöhretin ve gücün artması için
“ El Halim” esması, sakin olmak için
“ El Hadi” esması, doğru yolu bulmak, doğru seçim yapmak için
“ El Muhyi” esması, şifa bulmak için

statülerine çok önem veren Akreplerin kendilerini sorgulamalarını sağlayabilir. Maskeleriyle yüzleşebilirler, kendilerini kendileri yapanın imajları değil de yürekleri olduğunu idrak eden akrepler kibirlerinden uzaklaşırlarsa büyük bir sınav vererek durumu serbest bıraktıkları için toplumdaki statüleri 1 Mart sonrasında yükselecek, şan ve şöhretleri arttırabileceklerdir. Hala Satürn sınavı altında olan Akreplerin, cezalandırma, intikam alma, kibirlenme, öfkelenme, had bildirme, gizli kıskançlık duygularını törpülemeleri gerekiyor. Retro bu dönemde bu duygularını kabartabilir aman diyeyim sevgili akrepler sınav bu dikkat edin kaybetmeyin. Sakin olun, güzel düşünmeye ve güzel duygular beslemeye, sorumluklarınıza sahip çıkmaya ve gerçekten Allah’la kalp bağı kurmaya özen gösterin. 1 Mart sonrasında da ve asıl Kasım sonrasında sizi çok güzel ödüller bekliyor. Sonradan üzülmektense duygularınızı dizginleyin derim.  Marta kadar yeni olan hiç bir şeye başlamayın, sakinlikle geçmişten gelen işlerinizi temizleyin. Sizi gizli ve sürpriz bir şans bekliyor, hiç tahmin bile edemeyeceğiniz bir sürpriz olabilir buJBu dönemde iskelet sistemi, omurga, eklemler, deri, dizler ve dişler ile ilgi sorunları olan Akrepler şifa bulabilirler. Kariyerinizle ilgili ya da ünlü olmanızı sağlayacak güzel bir şansla karşılaşabilirsiniz :)

Yay Burcunun 9. Evinde gerçekleşecek dolunay; eğitim, öğretim alanlarında, hukuki davalarda sonuçlanmaların gerçekleşebileceği bir dönem oluşturuyor. Geçmişten gelen ve uzayan davalarınız varsa bu dönemde olumlu sonuçlarla size dönebilir. Eğitimine nerede devam edeceğine karar verememiş olan yaylar bu dönemde bir karar varabilirler. Geçmişten gelen yurt dışı seyahatleri ya da

Yay Burcu İçin Esmalar

“ El Alim” esması, ilimin ve doğruyu bilmenin artışı için
“ El Hakem” esması, adil ve hak durumlar içinde olmak için
“ El Halim” esması, sakin olmak için
“ El Hadi” esması, doğru yolu bulmak, doğru seçim yapmak için
“ El Muhyi” esması, şifa bulmak için

yabancılarla ilgili iletişimler bu dönemde gerçekleşebilir. Medya ile ilgili çalışmalar sonuç bulabilir. Geçmişten gelenlerin hepsinde olumlu sonuçlar alınabilecek bu dönemde yeni olan hiçbir şeye başlanmaması gerekiyor. Gelen iş teklifi, okul teklifi, seyahat teklifi retro döngüsü içerisinde gelmişse bunlarla ilgili karar ve eylemler 1 Mart sonrasına bırakılmalıdır. Felsefi konularda ve teknoloji alanlarında gelişimler içerisinde olabilirsiniz. Ayrıca retro bitene kadar teknolojik bir cihaz almamaya da çok özen göstermelisiniz. Bu dönemde karaciğer, kalçalar, mide, bacaklar, baldır ve kaslarınızla ilgili problemleriniz varsa mucizevî bir şekilde şifalanabilirsiniz. Sürpriz bir yurtdışı seyahati, eğitim veya mesleki anlamda güzel şanslar yaşayabilirsiniz. :)

Oğlak Burcunun 8. Evinde gerçekleşecek dolunay; ortaklaşa paylaşılan maddi kaynaklarla ya da mirasla ilgili konularda bir sonuçlanma söz konusu olabilir. Ortaklıklarını bitirme kararı alabilirler. Bununla beraber yeni iş ortaklıkları ya da beklemedikleri alanlardan kazanç fırsatları da gündeme gelebilir. 6 Şubat öncesinde gelen teklifleri bu dönemde değerlendirebilir ve anlaşma yapabilirler,ancak 6 Şubat sonrasında gelen teklifleri 1 Mart’a kadar beklemelidirler. Ani bitişlerin ya da başlangıçların olabileceği sürprizlerle dolu bir dönemdeyiz. Bu dönemde oğlaklar sakin olmalı ve “Her şeyin en doğrusunu ben

Oğlak Burcu İçin Esmalar
“ El Nafi” esması, arzuların en hayırlı şekilde gerçekleşmesi için
“ El Halim” esması, sakin olmak için
“ El Hadi” esması, doğru yolu bulmak, doğru seçim yapmak için
“ El Mkaddim” esması, işlerinde önde gitmek için

 bilirim” gibi kibirli, egosal tutumlardan uzak durmalıdırlar. Bu şekilde gelen fırsatları daha sağduyulu bir şekilde gerçekleştirebilirler. Üreme organları, kasıklar ya da mesane ile ilgili problemleriniz varsa bu dönemde şifalanabilirsiniz. Sürpriz bir şekilde size maddi, manevi kazanç getirecek yepyeni bir işe de yelken açabilirsiniz :)

Kova burcunun 7. Evinde gerçekleşecek dolunay; sizin özellikle ikili ilişkileriniz, evliliğiniz ya da iş ortaklığınızla ilgisi geçmişten gelen sorunların çözümlenmesine ya da sonuçlanmasına sebep olabilir.Bu alanlarla ilgili problemler 6 Şubat öncesinde başlayan durumlarsa eğer bu dönemde bir sonuca vardırmak doğru olabilir ancak 6 Şubat sonrasında oluşan anlaşmazlıklar varsa o zaman sakın acele ederek karar vermeyin ve 1 Martı bekleyin. Egoların çatışma yaşayabileceği bu dönem ve Merkür retrosunun algıları bulandırması doğru kararlar vermenize engel olabilir. Geçmişten gelen bir sevgiliniz kapınıza dayanabilir, ilişkiniz varsa sürpriz bir evlenme teklifi alabilirsiniz, yine geçmişte iş

Kova Burcu İçin Esmalar
“ El Vedud” esması, sevgi dolu birliktelikler ve ortaklıklar için
“ El Cami” esması, beraberliklerin ya da ortaklıkların gerçekleşmesi için
“ El Halim” esması, sakin olmak için
“ El Hadi” esması, doğru yolu bulmak, doğru seçim yapmak için
“ El Muhyi” esması, şifa bulmak için

yaptığınız birilerinden iş ortaklığı teklifi de alabilirsiniz. Geçmişten gelen ilişkilerdeki tekliflere “evet” demenizi öneririm ancak 6 Şubat’tan sonra tanıştığınız yeni kişilerse 1 Mart’a kadar kesinlikle bekleyin hemen karar vermeyin. Şeker hastalığınız ya da pankreasla ilgili bir rahatsızlığınız varsa, bel ve sırt kaslarıyla, böbrekleriniz, yumurtalıklarınızla ilgili geçmişten gelen rahatsızlıklarınız varsa, bu dönemde sürpriz bir şekilde şifalanabilirsiniz :)

Balık burcunda 6. Evinde gerçekleşen dolunayın etkisiyle rutin ve günlük işleriniz yapmaktan sıkılabilir ve yaşamınızın rutinini değiştirmek isteyebilirsiniz. Alışageldiğiniz bazı günlük rutinlerinizden çıkabilir, düzeninizi değiştirerek, kendinize yeni uğraşlar edinebilirsiniz. Biraz mızmızlanarak ve içe dönüp çok düşünerek geçireceğiniz, kendinize acıyıp melankoli yapabileceğiniz bir dönem olabileceği gibi bunun tam tersini yapıp girişken ve sosyal olup, yaşama daha da coşkuyla bağlanabilirsiniz. Evinize yeni bir evcil hayvan alabilirsiniz.Her ne yapacaksanız sadece 6 Şubat öncesinde başlamış işleri sonuçlandırın, 6 Şubat’tan  sonra evcil hayvan almayın, yeni bir işe başlamayın, yenilikler için 1 Mart’ı bekleyin. Sinir sistemi bağırsaklar, apandisit, mide, sindirim sistemi ile ilgisi geçmişten gelen rahatsızlıklarınız varsa bu dönemde şifalanabilirsiniz. Günlük

Balık Burcu İçin Esmalar
“ El Müheymin”
esması, tüm iş ve oluşların en güzel şekilde gerçekleşmesi için
“ El Mucib” esması, duaların kabulü için
“ El Hadi” esması, doğru yolu bulmak, doğru seçim yapmak için
“ El Muhyi” esması, şifa bulmak için

yaşamınızı değiştirecek öngörmediğiniz sürpriz değişimler sizi bekliyor.

Türkiye için genel durum ;
Dolunay esnasında gökyüzünde Güneş-Ay-Satürn T kare açısı oluşacak, maalesef bu sert bir açıdır. Dolunay, ülkemizin 2. ve 3. Evlerini etkileyecek yani para, finans, yatırım, iletişim ve ulaşım alanlarını. Bu durum ani maddi değişimlerin olabileceğini gösterdiği gibi iletişim ve ulaşım alanlarında özgürlüğü kısıtlayıcı yeni kararların alınarak, sonuçlanmasını da gösteriyor olabilir. Aslan burcu dolunayı egoları şişirdiği için de lider konumdaki insanların daha otoriter, baskıcı ve sert çıkışları olabileceğini de gösteriyor. Aslında bir ihtimal bu durumların sonlanması olabilir ama ne yazık ki çoğunluk iradesini otorite ve baskıdan yana kullanıyor. Ülkemizin insanları bir şekilde savaşmaya, çatışmaya karşı bağımlılık geliştirmişler ne yazık ki… Bu durum da kadersel çizgimizin pek sağlıklı bir rotaya doğru ilerlemediğini gösteriyor.

Ülkemizin huzuru için“Es Selam”, birlik ve beraberliği için “ Ya Cami”, hakkın ve adaletin gözetildiği bir toplum olabilmek için “ El Hak”, “El Adl”, “El Hakem”, bize düşen güzel davranış ve düşünceleri gerçekleştirirken de Allah’ın duruma el atması için de “ El Veli- El Vekil” Esmalarının zikretmemiz hepimizin hakkında hayırlı olacaktır.

Esmalar hakkında daha geniş bilgi için:

Gelen mucizeleri değerlendirebileceğiniz çok güzel bir dolunay,
d
olunayda romantizmle yaşayacağınız harika bir “ Sevgililer Günü” dilerim.

Nilda Ferhan Efeçınar