BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL

Eşimi ve oğlumu gömmek Haşhaşi kadar acıtmadı

STV Haber'de yayınlanan "Asrı aşan sırlar" programına konuk olan cemaat mensubu Sevgi Karyağdı'nın sözleri tartışılmaya devam ediyor.

Abone ol

Yurt dışında cemaat okulllarında uzun yıllar eğitmenlik yapan Sevgi Karyağdı'nın "Eşimi, evladımı kaybettim ama hiç biri bu hakaretler kadar acıtmadı." sözü tartışılıyor.

Başbakan Erdoğan'ın cemaate yönelik sert söylemlerine karşı verilen cevaplar da bir o kadar konuşuluyor. Başbakan Erdoğan'ın "Haşhaşi", "çete", "örğüt" söylemi Hizmet hareketinde infiale yol açmış durumda. 

ERDOĞAN TABANI TAVANDAN AYIRMAK İSTİYOR AMA

Erdoğan yaptığı konuşmalarda ne ne kadar taban ile tavanı birbirinden ayırmaya çalışsa da akıllarda hep o sert ifadeler kalıyor. AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladığı dünkü toplantıda Erdoğan, paralel yapıyı hedef alırken şunları söylemişti:

"Özellikle paralel yapının mensubu olan, iyi niyetli kardeşlerimize, çok samimi kardeşlerimiz var, bu iyi niyetli kardeşlerimize, mensubu  oldukları yapının neye dönüştüğünü, kime hizmet ettiğini, sabırla ve nezaketle aktarmanız çok önemli. Tabanda samimi, ihlaslı, imanlı, temiz ve saf kardeşlerimiz hizmet etmek gayesi taşırken, yukarıda başka ülke ve odakların maşası hale gelen artık ihanetleri tescillenen bir yönetim var."

Cemaatin tepe yönetimini yabancı servislerle işbirliğine girmekle suçlayan Başbakan Erdoğan, tabandaki üyeleri fena kızdırdı. Dünyanın bir çok ülkesinde okullarda görev yapan Karyağdı, yaşadıkları hatıralarını iki gün önce Samanyolu Haber'de paylaşmıştı. İşte bu açıklamalar sonrası twitter'da yorumlar yağdı.

Osman KARYAĞDI ‏@Karyagdi

Eşini ve oğlunu hizmet yolunda toprağa vermiş hizmet ehli Sevgi Karyağdı hizmete atılan iftiralar için "Vicdanınıza sorun" diyor; kalmışsa.

Özkan Esendemir ‏@esendemirozkan

"HAİN" dediğiniz, eşini ve evladını hizmet yolunda ölüme uğurlayan Sevgi Karyağdı..

TOPLUM BİLİMCİ ‏@toplumbilimci

#DarbeninDikALAsı Sevgi Karyağdı: Referanduma Hasta Eşimi Götürdüm ve Bir Ay Sonra Vefat Etti Ey Usta Artık Insaf

hasan polat ‏@hasanpolat

#DarbeninDikALAsı ADANMIŞ RUHLARDAN,SEVGİ KARYAĞDI EŞİ,OĞLU KANSERDEN VEFAT ETMİŞ."ASRI AŞAN SIRLAR"..S.YOLUNDA .”

HARİTADA BİLE YERİNİ BİLMİYORDUM


Karyağdı, haritada bile yerini bilmediği ve -30, -40, -50'leri gören buz gibi bir yere, 7 yaşındaki kızı ile 3 yaşındaki oğlunu alıp gittiğini, buraya ilk gidenlerin 3-4 arkadaş olduğunu anlattı.

BİR VALİZLE GİTTİK

"Hiç unutmam" dediği bir anısını paylaşan Karyağdı, çocuklarının marul salatası için günlerce ağladığını, bir gün tramvayda giderken pencereden marul görünce eşiyle birlikte hemen inip aldıklarını ve çocukları yerken kendilerinin gözyaşlarına hakim olamadıklarını anlattı ve ekledi: “Siz sadece etin, patatesin ve havucun olduğu böyle bir yere gidiyorsunuz... Biz oraya bir valizimizle gittik ve dönüşümüzde öyle oldu.”

GÜN GELECEK, BUNLARI TARİHTE OKUYACAĞIZ

Karyağdı, bir gün hastanede daha sonra Milli Eğitim Bakanı olan bir dekan ile yaşadığı diyaloğu da aktardı. “Size narkozsuz(!) müdahale edilecek. Herkes vicdanına sorsun, niye gideyim ben, 300-400 dolar maaşla... Rabb’imin rızası olmasa.” diyen Karyağdı, bahsettiği tarihçi akademisyenin kendisine, “Para desen makam mansıp desen sizde yok...  Gün gelecek bunlar hakkında filmler yapılacak, kitaplar yazılacak, biz bunları tarihte okuyacağız çünkü buna söylenecek söz yok.” Dediğini anlattı.

"HAŞHAŞİ" İFADESİNİ DUYDUĞUMDA, OLDUĞUM YERE ÇÖKÜP KALDIM

“Ben bu yolda hem evlat hem de eş verdim.” Diyen Karyağdı, “Herkes, dönüp evinin içinde evladına, eşine bir baksın şimdi, bir anda ikisinin kaybolduğunu düşünsün, nasıl bir ıstıraptır bir sorsun yüreğine, bizim şikayetimiz yok, Rabb’imizden gelen... Yola devam ederiz ama şu sözü (Haşhaşi) duyduğumda ben, tam kapıdan çıkıyordum, inanın olduğum yere çöktüm ve o 30 yıl gözümün önünden geçti. Eşimin, Rabb’imin rızası istikametinde koşturma yolunda ve kendi şahsım adına... Birçok şehir gezdim, dönmemek üzere gittim. Yüzlerce insan tanıdım, biri çıksın, “Vatana, millete, dine, diyanete, dünya ve ahirete zarar verecek tek kelimeniz oldu.” Desin...

EVLADIMI-EŞİMİ GÖMMEK BU ACININ YANINDA HİÇ KALDI

“Evladımı-eşimi toprağa gömdüm, nasıl bir ıstıraptır sorun kendinize, onun acısı hiç kaldı, nasıl bir şeydir yüreğimi birisi dilimliyor gibi geldi bana, size bunu diyen de kardeşiniz ama kendime şunu dedim, Ya Rab bize öyle sağlık sıhhat afiyet lutfet ki dün olduğu gibi bugün, yarın yine biz onlara hizmet edelim, dua etmekten başka diyecek sözüm yok, herkes vicdanına sorsun, ne derdimiz vardı bizim.”

BİR VALİZLE GİTTİK, BİR VALİZLE GELDİK, İKİ DE CAN KOYDUK TOPRAĞA

Hizmet için bulundukları ülkeye 4 günde gittiklerini, yolculuk esnasında çocuklarının valiz üzerinde uyuduğunu, polislerin ‘Can güvenliğiniz yok’ uyarısı ile karşılaştıklarını anlatan Karyağdı, “Beklentimiz neydi bizim herkes baksın görsün, bir valizle gittik, bir valizle geldik, iki de can koyduk toprağa.” dedi.

Kanser olduğunu bir yıla yakın süre eşinden gizlediğini belirten Karyağdı, "Neydi ki derdim, lime lime masalarda doğranırken ben eşime bile söylemedim ve Türkiye’ye döndüğümde oğlum ve eşim rüku şeklinde çıkarıyorlardı çünkü çok üşümüşler, çok rahatsız olmuşlardı. Oğlum ve eşim o şekilde gitti. Şimdi, bu nasıl vicdandır, bu nasıl can yakar herkes kendine sorsun" dedi.

BİR KIZIM DA DERSHANEDE ÖĞRETMEN

Bir kızının da dershanede öğretmen olduğunu ifade eden Karyağdı, "Hala imtihan bitiyor mu, benim bir de gözü yaşlı yetimlerim var, iki-üç senedir hala akşamları babasıyla patlatıp yediği mısırı arayan kızım var ve benim bir kızım da dershanelerde öğretmen... Biri orada ağlıyor, biri burada ağlıyor. Bunda bir beklenti gören varsa, Allah aşkına, çıksın da bana söylesin; bunda bir yanlış gören varsa çıksın da bana söylesin." şeklinde konuştu.

VEFATINDAN BİR AY ÖNCE 'HİZMET ZAMANI' DEDİ REFERANDUMA KATILDI

“Kimseyle alıp veremediğimiz yok.” diyen Karyağdı, eşinin vefatından bir ay önce ‘Hizmet zamanı’ diyerek referanduma katıldığını anlattı.

BU DA GEÇER...

Dersanede öğretmenlik yapan kızının çete, örgüt, haşhaşi ifadelerine üzüldüğünü ancak tepkisinin sadece, “Dua edeceğiz, sabredeceğiz, inşallah bu da geçer.” demek olduğunu ifade etti.