BIST 9.121
DOLAR 32,36
EURO 34,94
ALTIN 2.325,18
HABER /  GÜNCEL

Servet'in sözleri Rijkaard'ı gerdi

Futbolcularına toz kondurmayan Rijkaard "Takımın gayet iyi mücadele ettiğini düşünüyorum" dedi.

Abone ol

Galatasaray teknik direktörü Frank Rijkaard, derbide hatalı gol yiyen Leo Franco'nun hedef gösterilmemesi gerektiğini söyledi. Rijkaard, Arda'yı oynatarak hata yaptığını belirtti.

Rijkaard, Fenerbahçe'ye Ali Sami Yen'de 1-0 kaybettikleri derbi sonrası yaptığı açıklamada, ''bu mağlubiyet sonrası yapılabilecek en kolay şey bir kişiyi suçlamak. Biz takım olarak maçı kaybettik'' dedi.

Kaleci Leo 'Franco'ya yüklenmemek gerektiğini belirten Rijkaard, "çok ciddi iki pozisyonumuz da var ama değerlendiremedik. Kalecilik çok zor bir iş'' ifadelerini kullandı.

Hollandalı çalıştırıcı, ''maçın kalitesini veya futbolcuların kalitesini konuşabiliriz. Ben takımımın iyi mücadele ettiğini düşünüyorum. Çok ciddi pozisyonlar bulduk. Biri gol olsaydı, bunları konuşuyor olmayacaktık. Takımımda konsantrasyon açısından problem olduğunu düşünmüyorum'' dedi.

SERVET'E ÇOK KIZDI

Frank Rijkaard, kendisinden önce basın mensuplarına açıklama yapan Servet Çetin'in, yeterince mücadele etmedikleri yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, oyuncusunun yaptığı değerlendirmeye sinirlendi.

Servet'in böyle bir açıklama yapmış olabileceğini dile getiren Rijkaard, ''sahada farklı şekillerde mücadele edebilirsiniz. Yüreğinizle oynayıp, çok çalışıp, çok koşabilirsiniz. İkincisi ise biraz beyninizi kullanıp, kalitenizi gösterebilirsiniz. Sakinliğini korumanız, oyunu açmanız gerekir. Bir derbiden sonra oyuncumuzun böyle söylemesi üzücü bir durum'' diye konuştu.

Sahada iyi futbol oynamak isteyen bir Galatasaray olduğunu aktaran tecrübeli teknik adam, "ancak golü yedikten sonra oyuncularımızın bazıları demoralize oldu. Uzun toplarla oynamaya çalıştık ve rakip savunma bize şans tanımadı. Sakin kalıp, topu ayağımızda daha çok tutmamız gerekirdi. Sahamızda oynuyoruz ve kazanmak istedik, pozisyon da bulduk ama olmadı'' dedi.

Rijkaard, Galatasaray takımının teknik direktörü olarak alınan sonuçta tüm sorumluluğu da aldığını belirtti.

"İŞİMİZ ZORLAŞTI"

Rijkaard, Fenerbahçe karşısında aldıkları sonucun kendilerini şampiyonluk yarışında daha zor bir duruma düşürdüğünü belirterek, ''kazansaydık daha rahat bir durumda olacaktık, ama bizim son maça kadar çalışıp, mücadelemizi sürdürmemiz gerekiyor. Taraftarımız ve takımımızın onuru için bunları yapmamız lazım'' diye konuştu.

Rijkaard, sakatlıktan yeni çıkan Arda Turan'ı oyuna sürmesinin yanlış bir değişiklik olduğunu da ifade ederek, ''kendisi çok oynamak istiyordu. Ama şimdi baktığımızda doğru bir değişiklik değildi. Hala sakatlığının kalıntıları vardı'' diyerek sözlerini tamamladı.