BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

Servet Tazegül Türkiye'ye ilk altını kazandırdı

Türkiye, Londra Olimpiyatları'nda ilk altını tekvando dalında elde etti. 24 yaşındaki Servet Tazegül, erkekler 68 kiloda kazandığı madalyasını yakın zaman içinde ölen annesine armağan ettiğini söyledi.

Abone ol

2012 Londra Olimpiyatları'nda erkekler 68 kiloda tekvandocu Servet Tazegül, final maçında İranlı Mohammad Bagheri'yi 6-5 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Servet Tazegül'ün kazandığı altın madalya Türkiye'nin Londra Olimpiyatları'ndaki ilk altın madalyası olurken, toplam madalya sayısı ikiye çıktı.

Türkiye, daha önce de grekoromen güreş 120 kiloda Rıza Kayaalp ile bronz madalya kazanmıştı.

Daha önce dünya ve Avrupa şampiyonluğu bulunan Servet Tazegül, olimpiyat oyunlarında ilk kez altın madalya elde etti.

'Annem için'

Tazegül, İranlı rakibi karşısında ilk raundu 1-1 berabere tamamladı. İkinci raundda daha atak mücadele eden Servet Tazegül 4 puan alıp, rakibine 2 puan verince 5-3 öne geçti.

24 yaşındaki tekvandocu büyük heyecana sahne olan son raundu İranlı rakibi karşısında 2-1 kaybetmesine rağmen maçtan 6-5 galip ayrılarak altın madalyaya uzandı.

Bu kiloda bronz madalyaları ABD'li Terrence Jennings ve Afgan Rohullah Nikpah kazandı.

Tazegül, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanmıştı.

Yakın zaman içinde annesini kaybetmiş olan Servet Tazegül, Londra'da boynuna taktığı altın madalyayı annesine armağan ettiğini söyledi.

Tazegül, Olimpiyat şampiyonu olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, ''Annem için söz vermiştim ve bu sözü yerine getirdim. Anneme armağan ediyorum, inşallah görmüştür beni.'' dedi.

Erdoğan'dan telefon

Madalya töreninden sonra maçı izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Servet Tazegül'ü tebrik etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Suat Kılıç'ın telefonundan konuştuğu Servet Tazegül ve antrenörü Ali Şahin'i kutladı.

Servet Tazegül, Başbakan Erdoğan'ın telefonuna çok sevindiğini belirterek, ''Sayın Başbakan, eşi, damadı, gelini ve kızıyla birlikte izlediklerini ve desteklediklerini söyledi. Şampiyonluğumun önemli olduğunu söyledi. Çok teşekkür ederim.'' dedi.